DENVER SJAJAN I BEZ JOKIĆA Nagetsi srušili Portland, nekadašnji Zvezdin igrač blistao protiv šampiona

07:26 | 24-03-2024

Košarka 0

Srpski košarkaš i njegov najbolji saigrač Džamal Marej gledali pobedu Denvera

Denver nagets
Tanjug/Ap

Košarkaši Denver Nagetsa nastavili su borbu za što bolju poziciju na tabeli pred plej-of NBA lige, a na meču protiv Portlanda (114:111) pokazali su da su silni i kada ne igra Nikola Jokić. Najbolji košarkaš najjače lige na svetu morao je da propusti meč zbog povrede koju je zaradio na prethodnoj utakmici, a njegovi saigrači ipak su upisali trijumf - nije bilo lako pošto je na drugoj strani terena blistao bivši košarkaš Crvene zvezde!

Reprezentativac Australije Duop Rit (27) koji je u karijeri nastupao za FMP i Zvezdu, bio je najefikasniji igrač meča sa 24 postignuta poena. To je samo jedna u nizu izuzetno dobrih partija košarkaša koji je zaobilaznim putem, preko egzotičnih destinacija, stigao do NBA. Nakon odlaska iz Srbije Rit je igrao u Australiji, Kini i Libanu.

U poraženom timu bolji od ostalih bio je Redži Džekson sa 23 postignuta poena, a veoma važnu ulogu imao je i Aron Gordon koji je ubacio poen manje. Istakao se još i Kristijan Braun sa 17 postignutih poena, a treba istaći da je ovaj meč pored Nikole Jokića propustio i Džamal Marej, druga zvezda tima i najbitniji igrač spoljne linije aktuelnog šampiona NBA lige. 

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

KATASTROFA U DENVERU Jokić i Marej povređeni - šta dalje?

Da će biti ozbiljni kandidati da odbrane titulu, igrači Denvera pokazali su i kada su timu nedostajale dve prve zvezde. Već tokom prve deonice meča u nekoliko navrata su imali šest poena prednosti, u drugoj četvrtini stigli su i do maksimalnih "+15", a i u drugom poluvremenu dugo su održavali dvocifrenu razliku. Portland se vratio i nakratko poveo početkom četvrte deonice, ali su Nagetsi imali dovoljno koncentracije da stignu do nove pobede. 

Ekipa Denvera trenutno se nalazi na drugom mestu Zapadne konferencije (50-21), sa dva odigrana meča više od prvoplasirane Oklahome (49-20). Nagetsi imaju po jednu pobedu i jedan poraz više od tima koji će im, pomalo neočekivano, biti najveći rival za lidersku poziciju na Zapadu. U tu borbu još bi mogla da se umeša i Minesota (48-22).

Rezultati NBA mečeva u noći između subote i nedelje:

Orlando - Sakramento 107:109
Atlantna - Šarlot 132:91
Čikago - Boston 113:124
Hjuston - Juta 147:119
San Antonio - Finiks 106:131
Vašington - Toronto 112:109
Portland - Denver 111:114

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading