"ZABORAVITE NA LEBRONOVOG SINA, KADA JE TU PEĐIN!" Sin legendarnog srpskog košarkaš je hit u Americi - svi pričaju o tome gde će dalje

10:20 | 25-03-2024

Košarka 0

"Zaboravite Bronija, ovo je sin NBA zvezde koji zaslužuje vašu pažnju", najnoviji je naslov koji dominira američkim medijskim prostorom.

Andrej Stojaković
Profimedia

Tako započinje članak portala "Sports USA" o Andreju Stojakoviću, sinu Predraga Stojakovića, koji je u kratkom vremenu od svog dolaska na NCAA teren postao istinska senzacija.

U poslednjih nekoliko dana, pažnja javnosti fokusirana je na njegovu želju da pređe na drugi koledž, dok se "martovsko ludilo" ili plejof koledž košarke u Americi odvija.

Iako je Broni Džejms dominantna figura kao ruki na koledžu, autori članka smatraju da nije jedini mladi igrač koji zaslužuje pažnju.

DA LI JE MOGUĆE DA JE OVO REKAO? Košarkaš Partizana se obrukao jednim odgovorom u emisiji (VIDEO)

"Ako ste fan koledž košarke ovo je za vas najlepše doba godine. Nedeljama ćete gledati najbolje igrače kako igraju neizvesne utakmice. Ipak tu je nekoliko igrača na koje treba obratiti pažnju ove godine".

Ističu da je Andrej Stojaković takođe izuzetno veliki talenat, čak veći od Džejmsa. Andrej još ne planira da se prijavi za draft, već će ostati na koledžu bar još godinu dana, a njegov stil igre mnogo podseća na slavnog oca, Predraga Stojakovića.

"Broni nije jedini sin NBA zvezde koji igra košarku na koledžu. Tu je i Andrej Stojaković koji je odigrao svoju prvu i ispostaviće se jedinu sezonu na Stendfordu. On je sin Peđe, ubitačnog šutera koji je više od decenije pogađao sa distance u NBA. Za razliku od Džejmsa Stojaković je odilučio da ostane na koledžu, ali će tražiti novi tim i očekuje se da bude jako tražen. Andrej je malo niži od oca, ali je svestraniji. Dok je Peđa uglavnom živeo od pasova na perimetru mladi Andrej može da kreira sebi šuteve iz driblinga i može da dođe do obruča. Iako brojke to ne pokazuju, prosečno je beležio 7,8 poena i 3,4 skoka, Stojaković je pokazao znake da može da bude zvezda u usponu", navodi se u tekstu. 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading