DAN KADA JE BEOGRAD APLAUDIRAO HRVATU Toni Kukoč se i dan danas seća meča u Hali Sportova, a sada se opet sreće sa Partizanom (VIDEO)

13:19 | 25-03-2024

Košarka 0

Ovakvo poštovanje publike kao što je Partizanova nije mogao da dobije svako.

Toni Kukoč
Foto: Printscreen Youtube

Jedna od legendarnih generacija košarkaša je polako odlazila u zaborav, dok je druga, tek stasala, bila predstavljena javnosti na nekadašnjem košarkaškom terenu Hala sportova u Beogradu. U finalu košarkaškog prvenstva Jugoslavije u sezoni 1990/91, snage su odmerili timovi Jugoplastike i Partizana.

Tri uzastopne godine, tadašnji POP 84 je dominirao evropskim terenima, ali se u borbi za titulu državnog prvaka suprotstavio mladoj ekipi crno-belih, koja je 1992. godine osvojila vrh Starog kontinenta. Poslednji meč finalne serije značio je i oproštaj od zlatne generacije splitske košarke, među kojima je isticao se Toni Kukoč.

Beogradska publika je imala privilegiju da budućeg NBA šampiona isprati aplauzom.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

LEGENDARNI HRVAT STIŽE U BEOGRAD Toni Kukoč će biti gost Partizana na meču protiv Olimpijakosa

To je trenutak koji Kukoč itekako pamti.

„To je bila poslednja utakmica prvenstva Jugoslavije. Bilo je nekih dvadesetak razlike na par minuta do kraja. Trener me je izveo iz igre… To mi je jedna od najdražih uspomena u karijeri – publika mi je aplaudirala, oprostila se od moje košarke i dala mi do znanja da me ceni kao košarkaša“, otkrio je Kukoč svojevremeno.

Iako je prvobitno razmišljao o prelasku "preko bare", Kukoč nije odmah napustio Evropu. Posavetovao se sa Draženom Petrovićem i prihvatio ponudu da postane deo tima Benetona iz Treviza.

Taj potez ga je učinio jednim od najplaćenijih sportista u Italiji, čak i pored prisustva Dijega Armanda Maradone na italijanskom terenu.

Ostalo je istorija - Kukoč je nakon dve godine prešao u Čikago, osvojio tri NBA prstena i zauvek obeležio svoje mesto kao jedan od najvećih evropskih košarkaša u NBA ligi.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading