VIŠE NEMA DILEME NBA liga objavila novi presek - pravo čudo treba da se desi pa da Jokić ne bude MVP

19:01 | 29-03-2024

Košarka 0

Srbin će gotovo izvesno osvojiti prestižnu nagradu po treći put.

epa
EPA-EFE/ADAM DAVIS SHUTTERSTOCK OUT

Još malo više od dve nedelje je ostalo do kraja ligaškog dela NBA lige. Ostalo je našem Nikoli Jokiću još devet utakmica, a kako stvari stoje Srbin će po treći put osvojiti nagradu za MVP-ja lige.

Objavila je NBA liga da je Jokić i dalje prvi na listi najboljih igrača. Samim tim i favorit da uđe u društvo odabranih koji su osvajali po tri puta titulu najkorisnijeg.

- Dvostruki MVP nastavlja da izgara kroz bol u levom kuku i donjem delu leđa. Denver je protiv Minesote u petak upisao četvrtu pobedu u poslednjih pet utakmica. U četiri utakmice koje je Jokić odigrao tokom tog perioda, 29-godišnjak je prosečno beležio 29 poena, 12,5 skokova, 7,8 asistencija i 1,5 ukradenih lopti. Nagetsi su u sredu doživeli neuspeh, izgubivši od Finiksa drugi put ovog meseca. Timbervulvsi vrebaju samo pola utakmice iza njih na Zapadu - stoji u obrazloženju.

Zanimljivo je da je na drugo mesto sada skočio Luka Dončić koji igra sve bolje. Baš kao njegovi Dalas Maveriksi.

Slede Šaj Gildžeus-Aleksander, Janis Adetokumpo, Džejson Tejtum, Domantas Sabonis, Kevin Durent, Devin Buker, Entoni Dejvis, dok Top 10 listu kompletira Kavaj Lenard.

Ono što je dodatno interesantno je to da od prvih pet najvećih favorita čak četvorica nemaju američki pasoš. 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Tagovi:

Komentari(0)

Loading