SADA JE MNOGO TOGA JASNIJE Partizan zna na koga će u četvrtfinalu ABA lige

22:52 | 31-03-2024

Košarka 0

Crno-beli su pobedom u Morači obezbedili sigurno drugom mesto na tabeli.

KK Budućnost, KK Partizan

Bila je za Partizan od presudnog značaja utakmica sa ekipom Budućnosti gde su pobedom obezbedili drugo mesto, samim tim su već sada saznali rivala u četvrtfinalu ABA lige.

Kako crno-beli ne mogu ni gore ni dole (za ovaj prvi scenario je dovoljno da Zvezda sutra nadigra Studentski centar), u plej-ofu će ići na sedmu ekipu.

Crno-beli će definitivno igrati sa Igokeom, koja ne može da spadne sa sedme pozicije, niti da napreduje, jer ima gori skor od Zadra, a bolji od Studentskog centra, koji bi jedini mogao sa njom da se izjednači.

Partizan će svakako imati prednost domaćeg terena u četvrtfinalu, kao i u eventualnom polufinalu takmičenja, a najverovatnije će tamo ponovo igrati protiv Budućnosti koja je tako "zagarantovala" sebi treće mesto.

Naravno, za takav scenario je potrebno najpre da Podgoričani savladaju šestu ekipu na tabeli, a još uvek čekaju protivnika.

KK Budućnost, KK Partizan Budućnost Voli/Filip Roganović
 

 

Ono što je interesantno jeste da Zvezda i dalje ne zna svog rivala u četvrtfinalu i to bi mogli da budu ili Split ili Studentski centar, a više će se znati baš posle sutrašnjeg meča crveno-belih sa Studentima.

U ovom trenutku je četvrta na tabeli Mega, koja bi takođe mogla da ima prednost domaćeg terena u četvrtfinalu, a samo treba da savlada Igokeu u poslednjem kolu kako bi se tu i definitivno zadržala.

Dalje, peto mesto trenutno pripada Cedevita Olimpiji koja ima isti učinak kao Mega, ali gori međusobni odnos (15-10), dok je šesti Zadar (14-11), a za osmo mesto se bore Split (11-14) i Studentski centar (11-13).

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Tagovi:

Komentari(0)

Loading