SREĆNO LICE JANISA SFEROPULOSA: Želimo titulu u ABA ligi, Dubai donosi "so i biber"

20:51 | 01-04-2024

Košarka 0

Trener Zvezde srećan zbog obezbeđene pol pozicije u ABA ligi.

Sferopulos
Marko Metlaš

Ono što je Zvezda morala da uradi - uradila je. Oborila je na pleća Studentski centar i obezbedila prvo mesto u ABA ligi pred plej-of. Zbog toga je bio srećan trener Janis Sferopulos.

Poručio je grčki stručnjak da crveno-beli imaju visoke ambicije u regionalnom takmičenju i da idu na pehar.

- Ambicije Crvene zvezde su uvek iste kada je ABA liga u pitanju. Jasno je da želimo titulu, iako smo svesni da neće biti lako, da moramo da idemo korak po korak. ABA liga je izuzetno konkurentna. Izrazitih favorita nema, a svako opuštanje se skupa plaća. Toga mora da budemo svesni. Do kraja sezone, svaki meč je finale. Fokus je naravno na ABA ligi, ali daćemo sve od sebe i u preostala dva meča Evrolige.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Prokomentarisao je Sferopulos i sam meč sa crnogorskom ekipom.

- Fokus je bio na željenom nivou, pristup takođe. Igrali smo dobro u oba smera, zasluženo smo slavili i zadovoljan sam. Obezbedili smo prvo mesto pred plej-of, a sada se okrećemo obavezama koje slede. Zaslužili smo pol poziciju jer smo bili najstabilnija ekipa u ligaškom delu takmičenja.

Za kraj, Grk je podelio mišljenje sa javnošću i o ulasku Dubaija u ABA ligu.

- Što se Dubaija tiče, granice košarkaške više ne postoje. Ulazak Dubaija u ABA ligu će doneti dodatnu „so i biber“ u ligi, a o ambicijama kluba iz Ujedinjenih Arapskih Emirata dovoljno govori činjenica da će igrati Evrokupa, a uskoro i Evroligu. Biće dodatni motiv za sve klubove iz regiona - zaključio je Sferopulos.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Nikola Kalinić
Košarka

UBILI SU NAS Oglasio se Nikola Kalinić

16:40

3 maj, 2024

Košarka

Košarkaš Barselone Nikola Kalinić rekao je posle debakla u četvrtom meču četvrtfinala plej-ofa Evrolige i poraza od 34 razlike (58:92) da ih je Olimpijakos fizički "ubio" na terenu i istakao da ekipa sad želi da iskoristi prednost domaćeg terena za koje se borila tokom regularnog toka sezone.

Komentari(0)

Loading