LOŠE VESTI ZA "VEČITE" Još jedan klub pregovara sa Evroligom oko A licence

18:25 | 03-04-2024

Košarka 0

Valensija želi da dobije neku vrstu stabilnosti u najboljem košarkaškom takmičenju u Evropi

Zvezda - Partizan
Marko Metlaš

Pošto se sezona u Evroligi polako, ali sigurno bliži kraju, već se otvara polemika oko toga koga ćemo gledati u takmičenju naredne godine. Pre svega, postavlja se pitanje da li će i Crvena zvezda i Partizan ostati članovi najboljeg društva u jeku vesti da bi uskoro najboljima mogao da se priključi i Dubai. 

Iz Evrolige su već stigla uveravanja da je šampion ABA lige siguran za narednu sezonu, ali se o drugoj pozivnici, kao i uvek, malo zna. Pominje se i da će Alba naredne sezone nastaviti da se takmiči u Evrokupu, a da će je zameniti pobednik ovog takmičenja za ovu sezonu, a to će biti neko iz trojke - Pariz, Bešiktaš i Burg.

Jasno je da bi večiti želeli da imaju dugoročniju sigurnost i neke vrste licenci za nastup u Evroligi, ali kako stvari stoje, jedan drugi klub ih "pretiče" u toj nameri i već je stupio u neku vrstu pregovora sa čelnicima takmičenja.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

IZNENAĐUJUĆ POTEZ VALENSIJE Potpisao bivši igrač Mege i Budućnosti

Naime, kako javlja "Radio Interekonomija Valensija", generalni menadžer kluba, Enrike Karbonelj je u intervjuu istakao da klub pokušava da dođe do "A" licence za nastup u Evroligi.

- Radimo sa Evroligom da Valensija dobije neku vrstu stabilnosti, bilo da je to "A" licenca ili neka vrsta ugovora na nekoliko godina - rekao je Karbonelj u intervjuu za "Radio Inerekonomija Valensija".

Ono što je dodatni adut Valensije jeste skorija selidba iz "Fontete" u "Roig Arenu", što će podići klub na još veći nivo. Ono što je jedini problem za klub sa obale Sredozemlja jeste to što su porezi u gradu Valensiji  značajno viši, zbog čega imaju manji opseg u smislu potpisivanja igrača. 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading