"NISMO BILI POŽELJNI U FINALU" Dušan Alimpijević otvoreno o ispadanju Bešiktaša u Evrokupu

17:45 | 04-04-2024

Košarka 0

Nije lako bilo srpskom stručnjaku.

Alimpijević
EPA-EFE/VALDA KALNINA

Teško je bilo Dušanu Alimpijeviću da se pomiri sa nekim sudijskim odlukama u završnici majstorice polufinalnog okršaja Evrokupa između domaćeg Burga i njegovog Bešiktaša (89:63).

Zbog isključenja usled prigovora nije ni dočekao kraj sureta, a dan posle eliminacije iz takmičenja je u razgovoru za 'Basketball sphere' indirektno ukazao da je sve urađeno kako bi Pariz, inače prvi favorit sa osvajanje Evrokupa, imao što lakši zadatak u finalu u kojem mu pobeda dogodine donosi plasman u Evroligu, gde mnogi jedva čekaju da ga vide, najviše iz finansijskih razloga.

"Svi su videli šta se desilo, tako da je suvišno pričati. Razumem da je ambicija Pariza i cele te organizacije da ide u Evroligu i zasluženo su tu gde jesu, ali pretpostavljam da Bešiktas kao jedini klub koji ih je pobedio nije bio baš najadekvatniji kao njihov rival u finalu. U Sinan Erdemu se jako teško pobeđuje pred 17.000 ljudi, a u ostale dve utakmice ko zna šta može biti", istakao je Alimpijević za Basketball Sphere.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Dusan Alimpijevć EPA-EFE/SERGEI ILNITSKY

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

 

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Dobro se držao istanbulski tim pune tri deonice, međutim katastrofalna poslednja četvrtina u kojoj je postigao sao četiri, a primio 24 poena je kumovala na kraju ubedljivom porazu. Okršaj je obeležio i veliki broj ličnih grešaka gostujućeg tima, a uz Alimpijevića, isključenje je zaradio i Angelo Delgado u uvodnoj fazi utakmice.

Ipak, i pored eliminacije, srpski stručnjak je zadovoljan nastupom svog tima u drugorangiranom evropskom takmičenju. Bešiktas je u eliminacionu fazu ušao kao šestoplasirani u grupi A, da bi do polufinala došao pobedama u gostima nad favorizovanim ekipama Gran Kanarije i Hapoel Tel Aviva. Veoma blizu ponavljanja uspeha sa Bursom od pre dve sezone je bio Alimpijević. Tada je isto kao potpuni autsajder sa turskim timom stigao do samog finala, na tom putu izbacivši i Partizan sa Željkom Obradovićem, ali je u borbi za trofej bolji bio Virtus iz Bolonje (80:67).

"Nismo u ceo Evrokup ušli kao favoriti. Pričamo o klubu koji je prošle sezone u poslednjem kolu izborio opstanak u Superligi Turske. Ušli smo sa ambicijama da budemo što konkurentniji, kao i u domaćem prvenstvu, da to bude magnet za dobre i mlade igrače koji bi hteli možda da nađu mesto u klubu iz prelepog grada, da izaberu Bešiktas pre neke druge sredine. U tome smo i uspeli. Ni plej-of Evrokupa nije bio imperativ. Bilo je, ako se desi, desi se".

VREME JE ZA NEŠTO NOVO Šejn Larkin napušta Efes na kraju sezone, dva kluba ga čekaju otvorenih ruku

Koliko dobar posao na klupi Crnih orlova radi nekadašnji trener Crvene zvezde pokazuje i podatak što su oni trenutno trećeplasirani tim u domaćem prvenstvu, odmah iza dva evroligaša - Fenerbahčea i Anadolu Efesa. Ukoliko nastave sa rastom u narednim godinama, mogli bi da se nadaju i ulasku u Evroligu.

"Došli smo do plej-ofa Evrokupa, na jednu utakmicu od finala, napunili našu arenu i uradili mnogo lepih stvari. Svi pričaju o mladim igračima drugih timova. Ko od mojih igrača je u zrelim godinama, osim Derika Nidama? Samo on je dostigao ovaj nivo, jer je igrao finale Evrokupa. Nemam apsolutno ništa da im zamerim".

U finalu Evrokupa za sezonu 2023/24 ćemo gledati francuski obračuna između Pariza i Burga. Serija se igra na dve pobede, a termini su 9, 12. i ako bude potrebno 17. april.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading