SRBINU SE SMEŠI VISOKA POZICIJA Košarkaša Zvezde porede sa Slovencem, evo koje mesto na draftu mu predviđaju

15:10 | 05-04-2024

Košarka 0

U skauting izveštaju porede ga sa Goranom Dragićem, bivšim reprezentativcem Slovenije i dugogodišnjim plejmejkerom Majamija i Finiksa, a koji bi prema njihovoj prognozi mogao da završi u Šarlotu.

ata
ATA Images

 

Nikola Topić (18) uprkos tome što ne igra već dva meseca za Crvenu zvezdu nije nazadovao u izveštajima NBA skauta.

Američki magazin "Ringer" objavio novi presek pred draft i izabrao je Topića na treće mesto. Prema njihovoj prognozi, ponovo će prvi pik na draftu biti francuski centar. Nakon dolaska Vembanjame, očekuje se i Aleks Sar, koji inače igra u Australiji, a koga porede sa Džarenom Džeksonom Džuniorem (Memfis), inače najboljim defanzivcem NBA lige iz prošle sezone. Na drugom mestu je američki bek Stefon Kesl sa Univerziteta Konektikat, a zatim dolazi upravo Nikola Topić.

U skauting izveštaju porede ga sa Goranom Dragićem, bivšim reprezentativcem Slovenije i dugogodišnjim plejmejkerom Majamija i Finiksa, a koji bi prema njihovoj prognozi mogao da završi u Šarlotu.

- Šarlot ima već dvojicu visokih plejmejkera u vidu Lamela Bola i Brendona Milera, ali im neće naškoditi ako dovedu i Topića. Do sada se nisu mogli osloniti na Bola, dok bi Topić mogao da posluži kao "B" opcija, a ako se prognoze Šarlota i vera u Bola ne ispostave kao tačne - i kao A, ako ostvari svoj pun potencijal - navodi se u tekstu.

Mane u njegovoj igri su šut pod pritiskom, odnosno ima nešto sporiji izbačaj. Uz to, napominju da se do sada nije preterano istakao koševima sa "srednje distance", kao ni flouterima, dok je takođe i nekonstantam u odbrani. Navodi se da u tome mora da se popravi kako ne bi bio slaba tačka svog tima.

Topić je prvo eksplodirao u dresu Mege, da bi ga zatim Zvezda vratila sa pozajmice uoči Kupa Radivoja Koraća gde se povredio. U ABA ligi prosečno beleži 17,9 poena, 3,6 skokova i 6,8 asistencija.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Tagovi:

Komentari(0)

Loading