NOVA SEDNICA ABA LIGE Dve VAŽNE odluke, konačno poznato da li će Dubai igrati naredne sezone

17:14 | 05-04-2024

Košarka 0

Održana sednica ABA lige na kojoj su razmotrena ključna pitanja za narednu sezonu!

Košarkaška lopta

Održana je danas nova sednica ABA lige koja je bila ključna kako bi se odredio izgled regionalnog takmičenja za sezonu 2024/2025.

Na njoj su donete dve važne odluke, ali pre njih je potvrđeno da će Dubai i definitivno ući u takmičenje naredne sezone!

Više tu nema nikakve dileme. Ono što je bilo problematično je broj klubova, pa je tu pao dogovor da ih bude 16 naredne sezone.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

S time da će ostati isti učesnici ABA lige iz ove sezone (dakle, nijedan klub neće ispasti iz lige, nema ni baraža), plus Dubai, kao i pobednik ABA 2 lige. Dakle, poraženi finalista iz ABA 2 lige, neće imati šansu za promociju u viši rang.

Druga važna odluka je da će Studentski centar konačno biti upisan kao klub-vlasnik lige, dok će se o statusu Borca i Splita raspravljati u junu. Tada bi trebalo da bude definitivno poznat i njihov status. 

Ono što je takođe bitno je da će iz jedne zemlje moći maksimalno šest klubova da učestvuje u narednoj sezoni. Otvara se time prostor za još jedan srpski klub koji bi bio promovisan osvajanjem ABA 2 lige.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Tagovi:

Komentari(0)

Loading