NOVA SEDNICA ABA LIGE Dve VAŽNE odluke, konačno poznato da li će Dubai igrati naredne sezone

17:14 | 05-04-2024

Košarka 0

Održana sednica ABA lige na kojoj su razmotrena ključna pitanja za narednu sezonu!

Košarkaška lopta
ABA liga/Zvonko Kucelin

Održana je danas nova sednica ABA lige koja je bila ključna kako bi se odredio izgled regionalnog takmičenja za sezonu 2024/2025.

Na njoj su donete dve važne odluke, ali pre njih je potvrđeno da će Dubai i definitivno ući u takmičenje naredne sezone!

Više tu nema nikakve dileme. Ono što je bilo problematično je broj klubova, pa je tu pao dogovor da ih bude 16 naredne sezone.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

S time da će ostati isti učesnici ABA lige iz ove sezone (dakle, nijedan klub neće ispasti iz lige, nema ni baraža), plus Dubai, kao i pobednik ABA 2 lige. Dakle, poraženi finalista iz ABA 2 lige, neće imati šansu za promociju u viši rang.

Druga važna odluka je da će Studentski centar konačno biti upisan kao klub-vlasnik lige, dok će se o statusu Borca i Splita raspravljati u junu. Tada bi trebalo da bude definitivno poznat i njihov status. 

Ono što je takođe bitno je da će iz jedne zemlje moći maksimalno šest klubova da učestvuje u narednoj sezoni. Otvara se time prostor za još jedan srpski klub koji bi bio promovisan osvajanjem ABA 2 lige.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Tagovi:

Komentari(0)

Loading