ŠTA SADA ZA PARTIZAN? Sve nade se polažu u Zvezdu, ali ima još jedan scenario

22:04 | 05-04-2024

Košarka 0

Svi scenariji kako Partizan može da se domogne plej-ina Evrolige.

ata
ATA Images

Rezultat istanbulskog derbija nije išao na ruku Partizana. Efes je dobio Fenerbahče (81:80) i tako izbio crno-belima iz ruku adut luksuza da se u poslednjem kolu Evrolige sami pitaju za sudbinu.

Moraće Partizan da zavisi od ostalih rezultata. Naravno, preduslov svega je da četa Željka Obradovića narednog petka na pleća baci Valensiju u Areni.

Ali, i pored toga će morati da se nada jednom od dva scenarija. Prvi podrazumeva trijumf Crvene zvezde u Istanbulu nad Efesom.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Jasno je da je turski gigant ogroman favorit. Pride, samo će mu pobeda igrati, dok za crveno-bele više ne postoji rezultatski imperativ u Evroligi.

Mada, videli smo protiv Real Madrida i Olimpijakosa kako igraju izabranici Janisa Sferopulosa kada su opušteni i bez moranja da pobede.

Drugi scenario zavisi već od Baskonije. Najpre, mora četa Duška Ivanovića da izgubi duel sa Real Madridom (u trenutku pisanja teksta je trenutno četvrta četvrtina).

Dalje, Baskonija se u poslednjem kolu sastaje sa ekipom Virtusa koja mora da slavi na tom meču kako bi Partizan "pogurala" u plej-in (zahvaljujući boljem međusobnom učinku u odnosu na španski tim). 

Ukoliko španski tim dođe makar do jedne pobede iz mečeva sa Realom ili Virtusom, za Partizan preostaje samo scenario da Zvezda slavi u Turskoj protiv Efesa.

U suprotnom, meč Partizana i Valensije će biti revijalnog karaktera i crno-beli će završiti sezonu u Evroligi bez doigravanja...

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading