SADA JE SVE JASNIJE Nebojša Čović otkrio da li Topić ostaje u Crvenoj zvezdi

11:30 | 06-04-2024

Košarka 0

Sada je slika čistija.

ata
ATA Images

U obimnom intervjuu za "Meridian Sport", predsednik Crvene zvezde, Nebojša Čović, komentarisao je mogućnost da Nikola Topić ostane u timu i u narednoj sezoni ili se upusti u NBA avanturu.

Istakao je da neće vršiti pritisak na Nikolu, već će mu pružiti potpunu autonomiju u donošenju odluka o svojoj budućnosti. Međutim, naglasio je da će uvek biti tu da mu pruži savete i podršku.

- Mi nećemo stajati na putu njegove karijere, odluka će biti njegova. Naravno, daćemo mu savete i sugestije da je NBA atraktivan po više osnova kao što su pare i sve ostalo, ali ja mislim da prvo i osnovno treba da bude koliko igraš u NBA. Naravno, ako Nikola to sam proceni mi nećemo praviti probleme, pogotovo što mislimo da je izuzetno nadaren i kvalitetan igrač - počeo je Nebojša Čović.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

OVO NIKO NIJE OČEKIVAO Nebojša Čović najavio naslednika u Crvenoj zvezdi

Nikola Topić na meču sa Igokeom Aba liga Dragana Stjepanović
 

Ipak, istakao je i jedan veliki problem za evropsku košarku.

- Međutim, ono što dodatno nas brine kada su mladi igrači u pitanju. To je ono što su Amerikanci uradili i počeli da plaćaju mlade igrače koji dolaze na fakultet, čak i delimično između redova igrače u srednjoj školi. Kako u takvim uslovima zadržati mlade kvalitetne igrače ovde - upitao je Čović.

Otkrio je i probleme koje Evropa ima od tog sistema.

- Evo ja sam roditelj dece i da imam sad ima situaciju da dete može da mi ide u Ameriku i da dobija mesečno 5-10 hiljada dolara, da ima plaćen smeštaj, koledž i ishranu. Šta? Ko je ovde konkurencija tome? Tamo što se tiče košarke ima vrhunsku obuku i mogućnosti. Mislim da na tome niko ne radi i ne razmišlja. Evropa je po mnogo osnova postala kolonija Amerike - dolazi do zaključka predsednik Crvene zvezde.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading