AKO ONI NEĆE, IMA KO HOĆE Francuzi su na korak do Evrolige - a sada od nje odustaju?

12:51 | 06-04-2024

Košarka 0

To bi bila čudna odluka, ali ne po prvi put viđena.

Evroliga
EPA-EFE/TOMS KALNINS

Dok se u Srbiji navijači "večitih" rivala Crvene zvezde i Partizana grizu za nokte u iščekivanju licenciranja svog kluba za ulazak u Evroligu naredne sezone, situacija je potpuno drugačija u drugim delovima Evrope.

Prošlogodišnji osvajač Evrokupa, španska Gran Kanarija, odlučila je da se, uprkos ostvarenom sportskom uspehu, odrekne igranja u Evroligi zbog visokih troškova. A slična sudbina možda čeka još jednog finalista ovogodišnjeg Evrokupa.

Francuski Burg, koji se plasirao u finale Evrokupa, nije baš najsrećniji zbog potencijalnog ulaska u Evroligu naredne sezone.

KO JE NASLEDNIK NEBOJŠE ČOVIĆA? Već je u Crvenoj zvezdi, a zbog ovoga ga predsednik želi u klubu

"Teško je bilo šta pričati unapred, ali igranje Evrolige nosi mnogo više opasnosti nego dobrobita iz ovog ugla. Za 10 dana igramo finale i tada ćemo i znati", rekao je predsednik kluba Julijan Desbote.

U finalu će se suprotstaviti Parizu, klubu koji žarko želi da se pridruži Evroligi, dok i čelnici samog takmičenja sa nestrpljenjem očekuju Parizane u elitnom takmičenju.

Izgleda da će Burg igrati samo za evropski trofej, dok će Pariz bez obzira na ishod finala započeti avanturu u Evroligi.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading