U PARTIZANU SE POMIRILI SA SUDBINOM? Ostoja Mijailović ne veruje u Crvenu zvezdu

19:22 | 07-04-2024

Košarka 0

Crno-beli samo pod jednim uslovom mogu u plej-in

Ostoja Mijailović
Tanjug/Ap

Košarkaši Partizana mogu da se nađu među deset najboljih u Evroligi samo ako pobede Valensiju na svom terenu i Crvena zvezda savlada Efes u Istanbulu u poslednjem kolu. 

Zvezda je odavno izgubila sve šanse da se nađe u plej-inu, a prvi čovek Partizana Ostoja Mijailović ne veruje da će crveno-beli prirediti iznenađenje.

- Jeste ta situacija atraktivna za medije, ali realnost je ipak drugačija. Oni će tu utakmicu igrati za sebe, na kraju sezone u kojoj su najveći deo proveli u donjem delu tabele. Mislim da su pre svega okrenuti sebi i analizi sezone u kojoj su potpisali 13, 14 novih igrača i imali dva trenera... Efesu ta utakmica mnogo znači, Crvenoj zvezdi baš i ne, a i u poslednje vreme im je forma slabija nego na početku sezone. Stoga ne znam koliko je realno očekivati da budu konkurentni u Istanbulu. Kao što rekoh, oni će tu utakmicu igrati za sebe, ne za nas. Ne vidim da bih ikome za bilo kakav rezultat trebalo da se zahvaljujem. Sa druge strane, naša je obaveza prema navijačima i prema sebi da protiv Valensije odigramo na svom maksimumu i pobedimo - rekao je Mijailović za Informer.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Partizan je u ovu sezonu ušao sa ciljem da se nađe u plej-ofu, ali Ostoja Mijailović naglašava da i neuspeh mora da se adekvatno nosi, kao i uspeh.

- Kad radite u sportu morate da nosite slavu i poraz na isti način, stalno to govorim! Jedan od dva sportska cilja za ovu sezonu je bio ulazak u top osam. Ostalo je još jedno kolo, iako smo svesni da nam izgledi nisu veliki i da ne zavisi sve od nas, hajde da sačekamo, pa da potom pričamo na tu temu - naveo je Mijailović.

Utakmica između Efesa i Zvezde na programu je u četvrtak, dok Partizan dan kasnije dočekuje Valensiju.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading