"ŽELIM DA PARTIZAN UĐE U TOP 10" Čović opširno o večitom rivalu i budžetu Zvezde: Nemamo crne ugovore...

07:00 | 09-04-2024

Košarka 0

Prvi čovek crveno-belih je govorio o raznim temama.

covic
Marko Metlaš/Alo!

Jedna od brojnih izjava Nebojše Čovića tokom gostovanja na televiziji "K1" bila je i o budžetu Crvene zvezde. Ova tema je možda i najpopularnija među navijačima u Srbiji, pa nije čudno što svaki put privuče veliku pažnju.

"NE SME DA IDE DO BOLESNOG RIVALSTVA" Nebojša Čović otkrio kakva je komunikacija sa ljudima iz KK Partizan

Prvi čovek crveno-belih je, pored toga koliko je novca "otišlo" na igrače rekao i da želi Partizanu da bude u Top 10:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

- Kad smo bili u Top 8? Ove godine smo bili na 16. mestu, a vaše kolege i vi pominjete da smo dobili velike pare i da nismo ništa uradili. Za mene je donji deo tabele sve ispod devetog mesta. Ja mislim da smo i jedni i drugi u donjem delu tabele. Mi nismo igrali Superkup, Partizan jeste. Partizan nije uzeo Superkup, uzeo ga je Studentski centar. Kup smo uzeli, u ABA ligi smo prvi. Igrali smo Evroligu, ja stvarno želim da Partizan uđe u 10. Naš budžet za igrače je 12,2 miliona evra bruto. Nemamo crne ugovore sa igračima i trenerima. Ako to nekog vređa, onda ne pričamo o parama. Treba da pričamo o tome, da je sve transparentno, posebno onaj novac koji daje država - rekao je Čović.

covic FOTO TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ/bs
 

Potom se osvrnuo na sezonu kada je Zvezda ušla u četvrtfinale Evrolige:

- U 2016. godini smo bili u Top 8 sa budžetom od 4,5 miliona evra, što je interesantno. Probaćemo da uđemo u Top 8, ne samo to, nego u Top 4. Imate Armani, Asvel, veće budžete od nas, pa ništa. CSKA je imao budžet 40+ miliona, a to je bilo koliko god hoćeš. Ne možeš svake godine da osvajaš. Čak jedne godine nije ni uspeo da uđe u F4, a mislim da je Dule Vujošević tad bio trener. Mi smo prvi rekli, napravljeni su promašaji u skautingu. Ko je znao da će Nejpir, čovek koji treba da bude ekstra plej da odigra tako.

BONUS VIDEO:

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading