DOSTA UZBUĐENJA NA VRHU ISTOKA Golden Stejt do pobede vodio Stef Kari, uzbudljiva borba uoči dva poslednja meča

08:40 | 12-04-2024

Košarka 0

Uzbudljivo i u borbi za vrh Istočne konferencije

Kari
AP Photo/Godofredo A. Vásquez

Posle dugo vremena tokom prethodne NBA noći nije bilo srpskih košarkaša na parketu, međutim uzbuđenje su nam garantovale ekipe koje se bore za poziciju u plej-ofu i posebno plej-inu. 

Tako je pobedu noći upisala ekipa Golden Stejt Voriorsa u okršaju sa Portland Trejlblejzersima 100:92. Na osnovu ovog trijumfa i razvoja ostalih rezultata, ekipa koju predvodi Stiv Ker zasela je na osmo mesto Zapadne konferencije.

Ključna serija dogodila se u poslednjoj četvrtini kada su gosti od zaostatka od dva poena (84:86) došli do vođstva od deset (100:90) i tako konačno obradovali svoje navijače. 

Stef Kari je meč okončao sa 22 poena, 8 asistencija i 7 skokova, uz dodatak od 19 i 6 uhvaćenih lopti Džonatana Kuminge. Diandre Ejton je na drugoj strani dao 25 uz 11 skokova, Skut Henderson 18 i 12 asistencija, dok je Džabari Voker ubacio 17 uz 16 uhvaćenih lopti. 

UHVATIO SE ZA GLAVU I OPSOVAO Novinari Jokiću postavili ovo pitanje, Srbin nije mogao da veruje, Džokerova reakcija je hit (VIDEO)

Vrlo važnu utakmicu u borbi za direktan plasman u plej-of Nju Orleans Pelikansi su završili u svoju korist pobedivši Sakramento Kingse 135:122. To ih je učvrstilo na šestoj poziciji, ali i direktno pomoglo "ratnicima".

Maltene da nije bilo neizvesnosti jer su gosti od početka vodili (34:11 čak tokom prvog kvartala).

Si Džej Mekalum je bio najefikasniji sa 31 poenom i 7 dodavanja za koševe, isti broj poena i asistenciju manje upisao je Zajon Vilijamson, dok je Trej Marfi postigao 27. Diaron Foks je na suprotnoj strani imao 33 poena uz 8 asistencija i 5 skokova.

I na Istoku smo gledali uzbuđenja, pošto su Njujork Niksi takođe van svog parketa slavili i to protiv najboljeg tima lige Boston Seltiksa 118:109 ostavši tako treći.

Džejlen Branson je duel okončao sa 39 poena, dok u redovima domaćina nije bilo previše raspoloženih igrača, pa je Džejson Tejtum bio najbolji sa 18 i 7 skokova. 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading