LOŠE VESTI ZA VEČITE Alba ubeđena u A licencu Evrolige, veliko je pitanje šta će biti sa Partizanom i Zvezdom

15:14 | 13-04-2024

Košarka 0

Nemci ubeđeni da će i naredne sezone igrati u Evroligi.

KK Alba
Foto: ATA Images

Mali je manevarski prostor za Partizan i Crvenu zvezdu. Sužena su mesta u Evroligi za narednu sezonu. Od 18 učesnika, sigurno je najmanje 15, što ostavlja dalji prostor za dodeljivanja specijalnih pozivnica.

Izvesno je da će i Alba igrati Evroligu naredne sezone, barem se Nemci tome nadaju.

- Uradili smo sve što je do nas i očekujemo A licencu ovog leta. Samo je pitanje vremena kada će to biti rešeno. Uradili smo sve što se od nas zahtevalo i sada je na Evroligi da to odluči. Uvereni smo da ćemo dobiti A licencu. Ako je ne dobijemo, to će biti zaista veliko iznenađenje - rekao je sportski direktor kluba Himar Ojeda.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

On je takođe naglasio da bi sve trebalo biti poznato u junu mesecu.

- Čekamo na skupštinu koja je zakazana za jun. Da vidimo kakve će odluke biti donete. Ako dobijemo A licencu ove godine to znači da ćemo imati milion evra više da potrošimo na roster.

Dakle, kako su sigurni učesnici sa A licencom za narednu sezonu (Real Madrid, Barselona, Baskonija, PAO, Olimpijakos, Žalgiris, Makabi, Bajern, Fenerbahče, Efes, Armani, Asvel), osvajač Evrokupa (Pariz), Monako, kao tim koji je kao osvajač Evrokup izborio plej-of, verovatno i Alba, preostala su još tri prazna mesta.

Jedno sledi šampionu ABA lige, teško je zamisliti da i Virtus neće dobiti specijalnu pozivnicu, pa preostaje da se između Valensije i drugog večitog rivala traži učesnik Evrolige za narednu sezonu.

Naravno, postoji opcija i da se Alba takođe preseli u Evrokup, mada sve najave iz Nemačke govore suprotno... 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Tagovi:

Komentari(0)

Loading