BUDUĆNOST OBIRSALA MVP-JA Podgoričani na korak do polufinala, Zadar razbijen stotkom

21:43 | 13-04-2024

Košarka 0

Domaćin lako slavio u prvom meču četvrtfinala ABA lige

KK Budućnost
ABA liga/Budućnost Voli/Filip Roganovic

Počeo je večeras plej-of ABA lige. Prvi duel su odigrale ekipe Budućnosti i Zadra, a domaćin je ubedljivo nadigrao goste iz Hrvatske - 100:69!

Potpuno je neshvatljivo Zadar odigrao večeras. Posebno se to može reći za MVP-ja ligaškog dela ABA lige Luku Božića.

Krilni košarkaš je ostao na učinku od tek dva poena, tri skoka i šest asistencija. Iz igre je šutirao 1/6, a promašio je i oba slobodna bacanja koja je imao.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Da podsetimo da je tokom ligaškog dela sezone u proseku ubacivao preko 20 poena, pa je Budućnost obavila zaista vrhunski zadatak u odbrani.

A i napad je bio na nivou. On je u ključnoj, trećoj, četvrtini doneo 34 poena naspram protivnikovih 15. To je na kraju i presudilo pitanje pobedinka.

U pobedničkom timu su najefikasniji bili Jogi Ferel sa 17 poena, Nikola Tanasković je dodao 15, a istakao se i Kenan Kamenjaš sa dabl-dablom od po 10 poena i skokova.

Poenterski nedostatak Luke Božića su u Zadru pokušali da nadoknade Dario Drežnjak i Lovro Mazalin sa po 13 poena, ali bez većeg uspeha.

Drugi duel dva rivala na programu je u naredni petak kada će Budućnost imati prvu meč loptu za prolaz u finale gde bi je sačekala bolja ekipa iz okršaja Partizana i Igokee.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading