MARINA OKUPILA "SVOJU" DECU Pokret za žensku košarku organizovao druženje devojčica iz Beograda i Banjaluke

16:45 | 14-04-2024

Košarka 0

U Banjaluci već nekoliko meseci stiču košarkašku veštinu, a za vikend potegle su put Beograda. Devojčice iz banjalučkog ogranka Pokreta za žensku košarku pristigle su u srpsku prestonicu na prijateljsko odmeravanje snaga i druženje sa svojim vršnjakinjama.

Srpske košarkašice
Marko Metlaš/Alo

Na parketu DKC „Majdan“ nova prijateljstva sklopljena su očas posla kroz osmeh i igru.


- Baš nam je drago što smo došli u Beograd i što imamo priliku da igramo košarku sa devojčicama koje ovde treniraju. Pozvali smo ih i da dođu kod nas, da ih ugostimo na našem terenu. Baš je super druženje - uglas će devojčice iz banjalučkog Pokreta za žensku košarku.

LJUBAV PREMA KLUBU NE MOŽE DA PRESTANE Anđušić novim potezom oduševio Grobare (FOTO)

Banjalučki ogranak Pokreta za žensku košarku brojniji je iz dana u dan, a Jadranka Ćosić, jedan od trenera, ne krije zadovoljstvo zarad svega do sada urađenog, a poseta beogradskom ogranku biće od višestruke koristi. Devojčice će steći nova iskustva uz priliku da sklope prijateljstva koja ostaju za ceo život

- Za naše devojčice je ovo jedno novo iskustvo i prilika da steknu nova prijateljstva, ali i da nauče neke nove košarkaške lekcije. Drago mi je što uživaju i što vidim da su redom nasmejane. Prijateljstva koja se steknu na sportskom terenu jedan su od najvećih benefita sporta. Naš ogranak Pokreta za žensku košarku radi punom parom. Sve je više devojčica koje dolaze na trening i to me raduje. Želim da se zahvalim i Marini Maljković da budemo njeni gosti, a očekujemo i da nam uzvrate posetu - kazala je Jadranka Ćosić.

Veliki aplauz prolomio se onog trenutka kada je u dvoranu zakoračila Marina Maljković, selektor košarkašica Srbije i idejni tvorac Pokreta za žensku košarku, koja se potrudila da se njena banjalučka delegacija oseća kao kod svoje kuće. Na jednom mestu, pod parolom "Učimo kroz košarku", okupila je devojčice iz Banjaluke i Beograda koje su iz prve ruke mogle čuti kako se to postaje veliki šampion i šta im je sve potrebno za uspeh na i van terena. Ne krije Marina zadovoljstvo što je ova sportska priča zaživela i u Banjaluci.


- Dugo smo čekali da banjalučki ogranak Pokreta za žensku košarku krene sa radom u Banjaluci, ali je naša želja bila da to bude na pravi način, da bude puno devojčica i da sa njima rade najbolji treneri. U Banjaluci sa devojčicama rade treneri najvišeg nivoa i naše bivše košarkašice koje su pune znanja. Jedan od mojih ciljeva je i da ih privolim da budu što aktivnije i da u rad uključim što više onih koji znaju šta je košarka. Želim da se zahvalim svima u  Banjaluci što rade po našem sistemu na jedan jako dobar način, a ovo druženje koje smo organizovali je i jedna prilika da im se odužimo za to. Drago mi je što devojčice uživaju - poručila je Marina Maljković.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading