TA UTAKMICA JE SRAMOTA ZA ZVEZDU Čović: Bog nas je pomazio, taj čovek bi nam bio trener da je bio slobodan

21:28 | 15-04-2024

Košarka 0

Čović govori o brojnim temama

Nebojša Čović
Alo/ Marko Metlaš

Predsednik KK Crvena zvezda Nebojša Čović je gost emisije "U obruču". 

Najpre se osvrnuo na utakmicu sa Studentskim centrom u kojoj je Zvezda slavila posle mnogo muke.

- Nisam očekivao da će biti ovakva utakmica, mislio sam da su prvenstveno igrači izvukli određene pouke iz utakmice u Istanbulu. Bez obzira na sve, ta utakmica je sramota za Zvezdu i naravno, s obzirom na to da ni trener, ni uprava ne igraju, igrači moraju da odigraju svoj deo posla i očekivao sam da će posle razgovora koje su imali mnogo ozbiljnije ući u utakmicu protiv Studentskog centra. To se videlo u prvih pet minuta, gde smo dali jedan poen - iz slobodnog bacanja. Opet nas je 'pomazio Bog' da ovako pobedimo. Zalaganje u 4/4 bilo je na visokom nivou. Kao predsednik kluba moram da razumem sve - i kad je dobro i kad je loše. Pobedili smo i sada imamo dvostruko veće iskustvo koje bi trebalo da bude primenjeno u pripremi za sledeću utakmicu protiv Studentskog centra, kojem čestitam na sjajnoj utakmici - rekao je Čović.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Čović je rekao da u njegovom mandatu Zvezda nikad neće kalkulisati. 

- Jesu možda bili u šoku zbog utakmice u Istanbulu, za koju je bila specifična priprema, deo javnosti predstavljao je to kao da Zvezda zbog nacionalnog interesa mora po svaku cenu da pobedi, a drugi, navijački deo je razmišljao da Zvezda ne mora da pobedi i da može da izgubi. Zvezda dok sam ja predsednik neće kalkulisati.

Da li je bio skeptičan po pitanju dovođenja trenera stranca?

- U tom trenutku nismo imali drugi izbor, da vam kažem. Da je Dule Alimpijević bio slobodan, doveli bismo ga. A, kada njega pominjem, svedoci smo nepravde kako je on prošao u Zvezdi zahvaljujući nerazumnih i nerezonskim potezima tadašnjeg igrača Lesora, koji je nažalost sad mrzitelj Zvezde. Sećate se zicera u Podgorici, to je promenilo karijeru tada vrlo perspektivnom mladom treneru, koji je morao da ode, jer je bilo tu raznih zvižduka, napada, prozivanja... I napravio je karijeru, izvanrednu i mislim da spada u grupu nekolicine mladih, perspektivnih trenera na koje naša košarka treba da računa. Nismo imali izbor, Janis radi svoj posao vrlo korektno. Imam određene zadrške kad su strani treneri u pitanju, to je tačno, sezona se bliži kraju, on vodi u utakmicama sa našim najvećim rivalom 3:2, ne zaboravite da imamo jedan trofej, neki drugi nemaju nijedan - objasnio je Čović.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading