DEKIJU U ČAST Predstavljen trofej ABA lige "Dejan Milojević", objašnjeno i zašto ne liči na čuvenog trenera

17:35 | 18-04-2024

Košarka 0

Trofej Dejana Milojevića izradila je vajarka Katarina Tripković, koja je kreirala i trofej za šampiona ABA lige - stoji na sajtu ABA lige.

ata
ATA Images

 

Na svom zvaničnom sajtu ABA liga je objavila i karakteristike trofeja "Dejan Milojević" koji će se ubuduće dodeljivati najkorisnijem igraču regionalne lige.

- Trofej ne liči na svog imenjaka, jer nam je bilo važno da trofej samo simbolizuje Milojevićevu izuzetnu karijeru i da na njemu ima detalja koji se odnose na neki deo Milojevićevog ABA puta, kao i na njegove najveće vrednosti i snage.

Stoga je osnova trofeja napravljena tako da ima 4 strane koje simbolizuju 4 sezone koje je igrao u ABA ligi. Natpisi na trofeju, koji uključuju njegovo ime i naziv nagrade, imaju 3 reda koji simbolizuju 3 MVP nagrade koje je Dejan Milojević osvojio.

Ceo trofej je visok tačno 13 inča (33 centimetra) što se odnosi na broj 13 koji je Milojević nosio dok je igrao za Budućnost i Partizan - navodi se u saopštenju.

Trofej Dejana Milojevića izradila je vajarka Katarina Tripković, koja je kreirala i trofej za šampiona ABA lige - stoji na sajtu ABA lige.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading