AMERIKA GRMI, OVE REČI ODJEKUJU NBA legenda oduševljena Jokićem - čini da izgledate glupo

09:28 | 19-04-2024

Košarka 0

Jokić ne prestaje da oduševljava NBA svet.

joka
EPA-EFE/ADAM DAVIS SHUTTERSTOCK OUT

Nema dileme da će Nikola Jokić osvojiti i treću MVP titulu. Ali ne samo da naš centar oduševljava partijama koje pruža, već i načinom na koji igra.

Jedan od onih koji je impresioniran je i legenda NBA lige Džamal Kroford. Čovek koji je tri puta osvajao nagradu za najboljeg šestog igrača lige nema dovoljno reči da opiše sve ono što Jokić radi na parketu.

- Nikada ne znate odakle to dolazi. Učiniće da izgledate glupo. Gledaće vas u oči i poslaće dodavanje preko celog terena i to mu onda otvara prostor za neke druge stvari. Kažem, on to radi unazad. Nikada nisam video nekog igrača da toliko dominira, daje 30 poena u proseku i ne želi da poentira - počeo je Amerikanac u podkastu "Pivot" .

Ističe Kroford i da je impresioniran činjenicom da se Jokić nadmudruje sa protivničkim trenerom, a ne igračima.

- Jokić je takav, ali on radi unazad. On ne igra protiv vas, već protiv vašeg trenera i to ga razlikuje. Njega ne zanima šta igrači rade, već gleda šta trener rivala radi, da bi spremio odgovor na to. Dominira, dok u isto vreme ne želi da poentira, da biste pobedili Denver, on mora da postigne tipa 60 poena. Ovako da 30 poena, uz uz 15 skokova i 18 asistencija.

Pored Jokića, smatra Kroford da i Dončić jednako neverovatno kontroliše tempo i ritam igre u NBA ligi.

- Pričamo o tempu, ono što je posebno kod Luke nije taj tempo, već to što te tera da igraš u njegovom ritmu, uspori igru. Kladim se da se on i Jokić smeju. Kladim se da kada pričaju, govore jedan drugom kako teraju ostale da trče u krug. Oni su mentalno toliko ispred svih. Dončić je postao profesionalac sa 15-16 godina, već sa 20 je postao master ove igre. Ne možete da uradite ništa da ga pritisnete, kada ima sve informacije, odna svemu može da se prilagodi. Pametan je i zna da uključi i saigrače. U isto vreme testira vas, ali i vaše poverenje u vaše saigrače. Igra potpuno drugu igru - zaključio je Kroford.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Tagovi:

Komentari(0)

Loading