"TEŠKO JE, ALI MENI NIJE PROBLEM" Maljkovićeva se suočava sa problemima pred Olimpijske igre: Samo da naše košarkašice...

13:11 | 19-04-2024

Košarka 0

Nije lako biti selektorka.

metlas
Marko Metlaš/Alo!

Reprezentacija Srbije će na Olimpijskim igrama imati i žensku i mušku selekciju. Obe su u prošlosti osvajale medalje, pa se svi nadamo da će to ponoviti i u Parizu.

Marina Maljković, selektorka takozvanih "lavica", u razgovoru za podkast Olimpijskog komiteta Srbije, otkrila je sa kakvim se izazovima suočava pred spomenutu smotru u francuskoj prestonici:

MARINA OKUPILA "SVOJU" DECU Pokret za žensku košarku organizovao druženje devojčica iz Beograda i Banjaluke

- Ono što me raduje, imaćemo nešto manje od dva meseca ozbiljnog rada. To posebno dobija na značaju posle "ludačkih" kvalifikacija za Olimpijske igre. Sviđa mi se ideja da kvalifikacije budu tokom sezone i da sve stane da ljudi prate reprezentaciju. Mnogo će značiti grupi košarkašica, koju ja treniram da krenemo sa pripremama za OI. Bukvalno smo željni toga.

Potom je istakla da je teško spremiti sportiste za OI:

- Svi znaju da su OI najveće takmičenje, tamo učestvuju najbolji od najboljih. Ja sada imam istu situaciju kao uoči takmičenja u Rio de Žaneiru. Imam jednu novu generaciju koja ide prvi put na OI, a toliko je mlada sa toliko malo iskustva ili potpunog neiskustva. Izazov je da košarkašice pripremiš za tako nešto veliko. One sada igraju to što igraju, a sutra bi trebalo da budu na brodu koji ide po Seni. Mnogo je teško odraditi taj deo, spremiti sportiste za OI. Tako je bilo i u Riju, ali to meni nije bio problem. Ovo su mi treće Igre po redu - navela je selektorka Srbije.

O prognozama nije želela da priča:

- Za sada ne znam, mnogo više ću znati u julu kada iza sebe budemo imali bar mesec dana ozbiljnog rada. Imamo sjajan plan i program, ali idemo korak po korak. Imaćemo jake utakmice na OI. Reprezentativna košarka je visokom nivou... Imamo sve bolju Kinu, Japan... Tu su Belgija, Španija, domaćin Francuska. Očekujem kvalitetnu košarku na ženskom turniru u Parizu. Ženska košarka biće kvalitetnija u odnosu na prethodne godine. Pitanje je kako ćemo mi se tu snaći. Najvažniji je da naše košarkašice budu psihološki spremne za to takmičenje - rekla je Marina Maljković.

BONUS VIDEO:

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading