HOĆETE VI DA BIRATE? Čović oštro progovorio o selekciji Zvezde za aktuelnu sezonu

12:34 | 20-04-2024

Košarka 0

Predsednik Zvezde je potom objasnio čitav tok odlučivanja

covic
Marko Metlaš/Alo!

Košarkaška sezona polako, ali sigurno se privodi kraju. Crvena zvezda se posle Evrolige okrenula nastupima u plej-ofu regionalne ABA lige i u prvom meču na domaćem terenu uspela je da savlada Studentski centar posle velike drame.

Prvi čovek Zvezde, Nebojša Čović je u razgovoru za Sport Klub Podcast progovorio o selektiranju tima za ovu sezonu, a pomalo se iznervirao u razgovoru sa svojim sagovornikom na pitanje ko treba da preuzme odgovornost u tom slučaju.

NISU NAS DOVELI, NEĆE NAS TERATI Čović zagrmeo posle skandiranja "Arene"

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

- Pa ko će da bira čoveče božji? Hoćete vi da birate? - ljuto je tada odgovorio predsednik Zvezde.

Potom je objasnio kako je čitav proces izgledao i zbog čega je tim ispao takav kakav jeste. Konačnu odluku donosi prvi trener tima.

- Znate kako to funkcioniše? Sportski direktor, generalni menadžer prvog tima i svi pomoćni treneri… Oni vrše kompletan skauting i tu je preko 200, 250 igrača na raznim pozicijama. A, onda trener prvog tima to sagledava i kaže: ‘Od ovih 30 na ovoj poziciji, daj izvucite mi karakteristike za konkretno ovih četvoro, petoro…’, a onda se sužava, itd. Oni svi to rade. A konačnu odluku, kada je sport u pitanju, donosi trener. 

Potom se osvrnuo i na to kako je Luka Vildoza prošao u Panatinaikosu, gde se nije najbolje snašao pod okriljem Ergina Atamana.

- Kako prolaze igrači koje uprava nametne trenerima? Najsvežiji primer – Vildoza u Panatinaikosu. Eto, Ataman ga obrisao, iako je Janakopulos moćan - podvukao je Čović u opširnom razgovoru za Sport Klub Podcast. 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading