ČOVIĆ SVE OTKRIO: Panter hteo da ostane u Zvezdi, Ostoja i ja ne treba nikada da pričamo

13:14 | 20-04-2024

Košarka 0

Predsednik Zvezde govorio o mnogim "vrućim" temama.

Nebojša Čović
Alo/ Marko Metlaš

Burno je bilo tokom gostovanja Nebojše Čovića na Sport klubu. Dotakao se prvi čovek Crvene zvezde mnogih interesantnih tema.

Recimo, govorio je predsednik crveno-belih o odnosu sa kolegom iz Partizana - Ostojom Mijailovićem.

- Zvezda nikada nije unosila koncept mržnje u rivalstvo s Partizanom, a imali smo priliku da čujemo da neki mrze Crvenu zvezdu od 2012. godine. Nikad se nismo bavili mržnjom, nikad nismo pravili – ni sa režiserima, ni bez režisera – pesme u kojima ćemo vređati igrače i trenere, a onda kada su došli malo jači autoriteti u uprave klubova, i kako ćemo da vređamo njih i njihove porodice.

Nastavio je Čović dalje:

- Mi smo spremni za dogovore, kao i kada smo ispružili ruke prema novom rukovodstvu Partizana kada je dobilo mandat pre nekoliko godina. Pre toga sam bio i s Pekovićem na razgovorima, znam ga i kao igrača, da podsetim da je i Šilobad bio FMP-ov igrač, Stragi takođe, znači ima puno stvari koje nas u svemu tome povezuju.

Poručio je predsednik Zvezde da je postigao dogovor sa Ostojom Mijailovićem da se normalizuju odnosi dve strane koji je ubrzo i - prekršen.

- Dogovor je bio da se normalizuju odnosi, da postavimo stvari na svoje mesto, da tako treba da bude. Nakon toga je brzo usledio njegov intervju gde je rekao da je najveći neprijatelj Partizana Nebojša Čović.

Na pitanje da li postoji šansa da Čović i Mijailović kao dva predsednika imaju komunikaciju, odgovor prvog čoveka Zvezde je bio jasan.

- Sa ovim, ne.

covic Marko Metlaš/Alo!
 

 

Prešao je potom Čović na temu Kevina Pantera koji je ranije nosio dres Zvezde i želeo je da ostane u klubu, ali zbog nedostatka finansija to nije bilo moguće.

- Kod nas je dečko igrao za 160.000 dolara, doveo ga je Šakota. Želeo je da ostane. Rekao nam je da ima veću ponudu od 400.000 dolara. Međutim, nismo imali novca da mu to garantujemo i zadržimo ga.

Poručio je prvi čovek Zvezde i da se uvek zalagao za to da Srbija treba da ima dva predstavnika u Evroligi.

- Zvezda je tvrdila i kada je igrala sama. Tu bi svedok bio Đordi Bertomeu, da dva kluba iz ABA lige treba da budu deo Evrolige. Nismo pričali kao neki da ne treba da postoji Zvezda, da ne treba da se oporavi nikad. To su dva stuba našeg sporta.

Dalje, Čović je naglasio da mu veoma smeta što je Miloš Teodosić ekspresno kažnjen što nije slučaj i sa Matijasom Lesorom.

- I Partizan i Zvezda izuzetno puno doprinose imidžu Evrolige, dva najgledanija tima. Ali opet kad pogledate aršine i pristup, vi vidite da je Teodosić ekspresno kažnjen sa 15.000 evra i dve utakmice, a šta je bilo sa Lesorom? Još proces traje za one skraćenice magarci, zebre i ostale stvari. To ti kao Partizanovac treba da znaš šta to znači - zaključio je prvi čovek Zvezde.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading