POTENCIJALNA DETONACIJA Beograd dobija dva Fajnal-fora Evrolige?

13:33 | 20-04-2024

Košarka 0

Glavni grad Srbije bi uskoro ponovo mogao da ugosti najbolje timove Evrope.

Beogradska Arwna
Tanjug

Bila je ona 2018. godina. Potom i 2022. A mogla bi i 2025. i 2027. Da, govorimo od fajnal-foru Evrolige u Beogradu!

Kako je u podkastu Sport kluba otkrio predsednik Zvezde Nebojša Čović, ideja je da glavni grad Srbije dobije dva završna turnira Evrolige u narednim godinama.

- Ima jedna stvar koja može jako da nam pomogne. Koliko sam ja čuo, postoje intencije, da 2025. i 2027. godine Fajnal-for Evrolige bude u Beogradu. Ako m to prihvatamo, a F4 nije jeftin... Prethodna dva koštala su između dva i tri i po miliona evra. Od Kaunasa je poskupelo i otišlo na sedam miliona evra. Izvinite, ako mi dajemo sedam miliona evra, mi hoćemo da imamo i dva naša tima. Ne na Fajnal-foru, nego u Evroligi, pa da se borimo da probamo da dođemo do toga. To je jedna stvar, druga stvar je F4 FIBA. Ne znam preko koje on organizacije ide, da li KSS-a.. Mi ne treba da zapostavljamo ni FIBA, ne mislim na Zvezdu i Partizan, ima ovde još klubova, svi oni oni moraju da budu pomognuti. To znači da treba da stignemo do sistema finansiranja, po određenim kriterijumima - naglasio je Čović.

Videćemo kako će se razrešiti ova situacija pošto je navodno i Dubai poslao ponudu Evroligi za tri vezana Fajnal-fora vrednu čak 75.000.000 evra.

Ali, nema dileme da bi završni turnir Evrolige u Beogradu bio velika stvar za našu zemlju...

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading