"ODUZETI MU DRŽAVLJANSTVO I ZABRANITI ULAZ U FRANCUSKU" Bivši košarkaš traži OZBILJNE sankcije za ZABIJANJE NOŽA U LEĐA Jokićevog rivala

19:45 | 21-04-2024

Košarka 0

Oštra izjava čuvenog igrača.

dzo
EPA-EFE/ERIK S. LESSER SHUTTERSTOCK OUT

Odluka da Džoel Embid nastupi za reprezentaciju Sjedinjenih Američkih Država je izazvala toliko bure u Francuskoj, da se čak i Emanuel Makron nedavno oglasio po tom pitanju.

Naime, rođeni Kamerunac je dao potpisanu izjavu da će na Olimpijskim igrama u Parizu igrati za "trikolore", ali je u međuvremenu prekršio obećanje, što je naišlo na oštre kritike u francuskoj javnosti.

MVP U EPIZODI "IDI MI, DOĐI MI" Kako je Džoel Embid prekršio obećanje i pogazio reč da nikada ne želi da igra za drugu reprezentaciju?

Jedan od najglasnijih je bio nekadašnji košarkaš i reprezentativac ove zemlje, a sada televizijski analitičar, Frederik Vajs, koji je najpoznatiji po tome što je Vins Karter priredio verovatno najbolje zakucavanje u istoriji košarke, tako što je preskočio ovog 218 centimetara visokog centra na OI u Sidneju 2000. godine:

- Oduzeo bih mu francusko državljanstvo i zabranio bih mu ulazak u Francusku. Nećete igrati na Olimpijadi. Doći ćete na aerodrom sa timom SAD i reći ćemo: Nemate pravo da uđete na teritoriju, idite svojoj kući. Ti si Kamerunac, ti si Amerikanac, nisi Francuz, odlazi - rekao je Vajs.

BONUS VIDEO:

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading