NOVI UGOVOR ZA ŽELJKA OBRADOVIĆA? Predsednik Partizana otkrio šta se dešava

19:00 | 22-04-2024

Košarka 0

Tema koja zanima sve navijače Partizana.

Ostoja
Marko Metlaš

Vrlo zanimljivo je bilo tokom gostovanja Ostoje Mijailovića na Sport klubu. Govorio je prvi čovek Partizana o mnogim temama, a svakako jedna od najzanimljivijih je oko novog ugovora Željka Obradovića.

Na pitanje kada se može očekivati i da li produžetak saradnje, prvi čovek crno-belih otkriva.

- Meni mandat ističe za dve godine, pa je logično da ugovor bude na dve godine. Nije normalno, a nije ni po zakonu da potpisujem sa nekim ugovor na tri, pet, deset godina, ako nisam tu. Po statutu glasa Izvršni odbor, pa Upravni odbor, kome ističe mandat za dve godine. U međuvremenu, slažu se informacije, koje se na kraju pretvore u sarmu i salatu. Teze su razne – Ostoja hoće drugog trenera, Ostoja ne priča sa Željkom, Ostoja neće da potpiše ugovor sa Željkom, Ostoja nije dobar čovek… a svi zaboravljaju da je Ostoja došao u klub kada niko nije hteo. Ostoja je gradio, a zatim uz pomoć Željka i ostalih članova kluba stigao do Evrolige i uspeha o kojima se priča. Ostoja priča sa Željkom, a kao drugim okom gleda na drugog trenera.

Nastavio je Mijailović u jednom dahu.

- Pa zašto bih zakucavao sebi ekser u zdravu nogu, da li sam budala, zašto bih rušio ono što smo napravili? Ali, ne želim ovde da pričam o stvarima koje su za kuću. Moramo da obezbedimo kontinuitet, a to nije lako. Moramo svi zajedno da radimo na tome, jer je košarka neprofitabilan sport. Većinu klubova finasiraju fudbalski klubovi, neki od TV prava, neki od jakih sponzora… Ako neko misli da je lako obezbediti milionski budžet u velikoj je zabludi.

Smiruje predsednik Partizana navijače i poručuje da Obradović sigurno ostaje u klubu.

- Ono što je najvažnije u periodu koji sledi, kada je ekipa u pitanju je da zaključimo ugovor sa stručnim štabom. Ne verujem da će doći do promena. Tim koji pobeđuje i koji je dao mnogo Partizanu se ne menja. To želimo svi, to žele navijači, to žele ljubitelji košarke. Željko je najmanji problem kada su pregovori u pitanju. Siguran sam da on ne bi imao ništa protiv da ostane i da budemo u Evrokupu. Obradovićev ostanak u klubu nije upitan. Od kako je počela priča o nastavku saradnje, više gluposti nisam čuo u životu. Jasno je da svi želimo da završi karijeru u Partizanu. Željko se vratio u Partizan posle osvajanja trofeja koje sumnjam da će iko ikada osvojiti i sigurno ne želi nigde da ide. Partizanovac je, vratio se i ostvarili smo zaista mnogo.

Žoc Marko Metlaš
 

Prioritet Partizana u nastavku sezone je osvajanje ABA lige.

- Partizan je iznad svih nas, iznad Željka, iznad Ostoje, iznad navijača. Ne smemo da dozvolimo da se ikada više dogodi 2017. godina. Sada je važno da osvojimo ABA ligu, izborimo plasman u Evroligu, izbegnemo plaćanje specijalne pozivnice za Evroligu. Partizan funkcioniše kao tim, Željko je zadužen za rezultate, ja za finansije.

Ne veruje Mijailović da bi Evroliga drugačije gledala na Partizan i da Obradović nije trener.

- Željko je izuzetno važan faktor možda i ključni faktor u prethodne tri sezone, kako zbog navijača, sponzora, košarke u celini. Da li bi Evroliga drugačije gledala na Partizan da na klupi nije Željko, mislim da to ne bi bilo profesionalno od strane čelnika takmičenja. Željko je od izuzetnog značaja, ali sledi pitanje, šta bi bilo da klub nema Upravni odbor koji ne obezbeđuje sredstva, plate, uslove za rad. Ponavljam, Partizan mora da bude organizacija, Partizan mora da postoji bez Ostoje i bez Željka. Stvorila se situacija da će Partizan igrati Evroligu ako je tu Obradović, a da će imati budžet ako sam ja tu. To ne sme da bude tako. Klub mora da nastavi da funkcioniše.

Ponavlja Mijailović da je najvažnije da se u klubu postavi stabilan sistem.

- Ako klub zavisi od jednog čoveka onda to nije klub, ako kompanija zavisi od jednog čoveka onda to nije kompanija, ako vaša firma zavisi od direktora, onda to nije firma nego kula od karata. Zavisi od mnogo faktora. Od budžeta, od mesta u Evroligi, od Željka Obradovića kao najboljeg trenera u Evropi, od navijača, od Arene koja je najbolja u Evropi. Stvorila se slika u javnosti, ako je Ostoja tu ima para, ako je Željko tu ima Evrolige, ali to ne sme i nije tako. Ja mogu da se probudim jednog jutra i kažem da želim da budem veran navijač Partizana, ako je to uslov da nestane budžet nije dobro. Ukoliko Željko odluči da napravi pauzu godinu dana, a da ne igramo Evroligu, onda smo nešto jako pogrešili. Sistem ne može da zavisi od jednog ili dvojice ljudi, jer to nije sistem i odatle moraš odmah da bežiš - zaključio je prvi čovek Partizana.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading