GRBOVIĆ BESAN NA ABA LIGU: Radi protiv interesa Partizana i Zvezde

17:30 | 23-04-2024

Košarka 1

Proslavljenom košarkašu se, najblaže rečeno, ne sviđaju pojedini potezi.

Goran Grbović
Antonio Ahel/ATA Images

Dosta prašine je podigla činjenica da zbog zauzetosti Arene i Pionira, Partizan i Crvena zvezda moraju da čekaju na mečeve polufinala ABA lige preko 10 dana.

Opet se pomeraju termini, a direktor Arene Goran Grbović tvrdi da krivica nije do njih već do ABA lige.

- Zanimljivo, sa Evroligom, uspemo da uskladimo sve termine, a sa ABA ligom uvek nešto iskrsne. Stvar je u njihovoj nespremnosti, neorganizovanosti, sposobnosti…Mi smo u stanju da dva događaja, ako se tako desi, organizujemo u jednom danu, a gde su sada ti njihovi termini. Isto je bilo i prošle godine, samo što su tada crno-beli učestvovali u četvrtfinalu Evrolige. Ovo što se dešava sa terminima, nema veze sa Arenom, mi sve možemo da stignemo. Sve se radi protiv interesa srpske košarke, odnosno večitih rivala. Pa, ko će to drugi da igra za trofej - rekao je on za Sport klub.

Smeta Grboviću i to što se Zvezda i Partizan ništa ne pitaju oko termina.

- Oni koji bi trebalo da rukovode regionalnim nadmetanjem, klubovi, koji su najčešće osvajali „prsten“, a zna se dobro da su to Partizan i Zvezda, pa oni se ne pitaju, nego oni koji se ni neće umešati u borbu za pehar. Zato i ove muke oko termina, neosnovane kritike na račun Arene, ma nemojte, molim vas… Maj je praktično slobodan, osim 17. kada gostuje Rod Stjuart. Mi smo fleksibilni, od ranije je postojao dogovor sa ABA, da mečevi večitih, mogu da se „razvuku“ od petka do utorka. Moji ljudi, pa i ja sa njima, radili smo i radićemo celu noć, da se dvorana što pre dovede u funkciju narednog (košarkaškog) događaja. Nije nam prvi put.

Goran Grbović Antonio Ahel/ATA Images
 

 

Pita se Grbović i kako Arena nema nikakve probleme sa Evroligom, a ima sa ABA.

- Moraju da se daju termini, pa to je osnovno. A ne da me neki pitaju: „Kako nisi predvideo“, a kako to da radim kada neko ne može da odredi kada će da se igra nekoliko utakmica. Ponoviću, nikada nismo imali problem sa najprestižnijim klupskim takmičenjem. Pošaljemo im raspored dešavanja, jer je ovo multifunkcionalna dvorana, pa se sve uskladi, tolike evroligaške utakmice.

I za kraj, jasna poruka:

- Organizovali smo evroligaški fajanl for, a samo pet dana pre toga bio je koncert Ajron Mejdena, i sve smo uspeli. Ali, to je već stvar organizacije, brzine reakcije, a neki ni sa terminima polufinala ne izlaze na kraj. A upamtite, sve je to na štetu klubova, u ovom slučaju srpskih večitih. Nije Arena kriva ako se završnica regionalnog takmičenja razvuče, ne, ne…Kao nekadašnji sportista i košarkaš, znam odlično šta znači (pre)velika pauza u finišu sezone, kada joj vreme nije. Mi ne snosimo odgovornost - zaključio je Grbović.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Tagovi:

Komentari(1)

Loading
Mitar

23.04.2024 17:40

kako rece, imaju kasting u areni za film. Jadno da ne moze biti jadnije, poput promasenog zakucavanja...