ŠOKANTAN PREOKRET Ozbiljna pobuna u Evroligi, OVO niko nije očekivao

18:00 | 23-04-2024

Košarka 0

Nema mira kada je u pitanju elitno evropsko takmičenje.

košarkaška lopta
EPA-EFE/LUKAS BARTH-TUTTAS

Puno je upitnika pred narednu sezonu Evrolige. Još više pred onu 2025/2026 pošto tada ističu desetogodišnje licence klubovima-vlasnicima. A, danas smo dobili još jedan upitnik. I to ogroman.

Naime, prema pisanju pouzdanog španskog "Encestanda" nastala je prava pobuna u Evroligi pa je tako sada veoma neizvesno učešće - Dubaija!

Iako je bilo predviđeno da klub sa Bliskog istoka naredne sezone zaigra u Evrokupu, pa naredne sezone i u Evroligi sada je to pod ozbiljnim upitnikom.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Najveći razlog toga je to što je Dubai počeo da igračima najvećih evropskih klubova nudi finansijski izuzetno primamljive ugovore sve kako bi potpisali za taj klub i predstavljali nadolazeću silu.

Jasno je da pojedini klubovi Evrolige ne mogu da pariraju takvim finansijskim uslovima, pa su sada Real Madrid, Fenerbahče i Bajern protiv ulaska kluba sa Bliskog istoka u takmičenje.

Ranije su protiv bili i Olimpijakos i Makabi Tel Aviv što dodatno komplikuje čitav posao. Preostaje da se vidi da li će Dubai ipak dobiti "zeleno svetlo" ili ne... 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Tagovi:

Komentari(0)

Loading