MAKABI SE NE ŠALI Pao brejk u paklu Atine, Slukas tragičar Panatinaikosa

22:01 | 23-04-2024

Košarka 0

Iznenađenje na startu plej-ofa Evrolige.

košarka
Foto: EPA/ANDREJ CUKIC

Krenuo je konačno i plej-of Evrolige. I odmah na startu - iznenađenje. Iako se Makabi tek preko plej-in dokopao doigravanja, uspeo je da šokira Panatinaikos usred Atine - 91:87!

Tragičar utakmcie je Kostas Slukas. Uspeo je iskusni plejmejker da izgubi ključnu loptu na 13 sekundi pre kraja, pa su "zeleni", gubeći dva razlike, morali da fauliraju Džoša Niba.

I umesto da je Panatinaikos imao napad za produžetak ili pobedu došao je praktičnu u beizlaznu situaciju. Nibo je ubacio oba penala i doneo Makbiju vođstvo od 1:0 u seriji.

Činilo se da domaćin preuzima konce igre u drugoj deonici. Pred kraj poluvremena je imao i dvocifreni plus (50:40). Održavao ga je sve do poslednje četvrtine kada je usledio ozbiljan pad u igri.

Zategao je Makbi odbranu. Dobio je tu poslednju četvrtinu rezultatom 28:17 i uspeo da iskoristi katastrofalnu grešku Slukasa.

Nije Panatinaikosu pomogla ne sjajna partija Matijas Lesora. Bivši centar Partizana je ubacio 22 poena uz šest skokova. Kostas Slukas je na 12 poena dodao i 13 asistencija, ali će se više pamtiti njegova izgubljena lopta.

U pobedničkom sastavu istakli su se Bonzi Kolson sa 18 poena, Lorenco Braun je dodao 16, a jedan manje Vejd Boldvin uz sedam asistencija.

Drugi meč ova dva tima na programu je već prekosutra od 20.15.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading