KRALJ SE NEĆE ODREĆI KRUNE TAKO LAKO Real oduvao Baskoniju, Ivanović će morati na popravni

23:01 | 23-04-2024

Košarka 0

Ubedljiv početak plej-ofa za aktuelnog evropskog prvaka.

Real
EPA-EFE/JUANJO MARTIN

Uprkos maloj krizi u poslednje vreme, kralj Evrope je pokazao večeras da neće tako lako prepustiti titulu. Oduvao je Real Madrid Baskoniju u Madridu sa 90:76 i tako poveo sa 1:0 u četvrtfinalnoj seriji.

Poveo je tim Ćusa Matea sa 5:0, potom produžio seriju na 8:2, da bi već u prvoj deonici stekao dvocifrenu prednost (25:11).

Suštinski, već tada je Baskonija izgubila meč. Kako drugačije opisati da četa Duška Ivanovića nijednom nije bila čak ni u egalu?!

Imao je Real većim delom utakmice prednost i od preko 20 poena. Zaista je smušeno igrao gost kojeg čeka ozbiljan popravni ukoliko misli da ostane u seriji.

Da dodamo i da je Serhio Ljulj večeras postao rekorder Evrolige po broju ubačenih trojki. Upisao je čak 624 na 403 utakmice:

U pobedničkom sastavu su se istakli Džanan Musa sa 16 poena, dok su Fakundo Kampaco i Vensan Poarje dodali po 10.

Kod Baskonije je Markus Hauard ubacio 15, Met Kostelo, Kodi Miler-Mekintajer i Nikos Rogavopulos su dodali po 14. Naš Vanja Marinković se zaustavio na devet poena.

Drugi meč ove dve ekipe na programu je već prekosutra od 21 čas.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Nikola Kalinić
Košarka

UBILI SU NAS Oglasio se Nikola Kalinić

16:40

3 maj, 2024

Košarka

Košarkaš Barselone Nikola Kalinić rekao je posle debakla u četvrtom meču četvrtfinala plej-ofa Evrolige i poraza od 34 razlike (58:92) da ih je Olimpijakos fizički "ubio" na terenu i istakao da ekipa sad želi da iskoristi prednost domaćeg terena za koje se borila tokom regularnog toka sezone.

Komentari(0)

Loading