EVROLIGA ŽESTOKO ODGOVORILA ATAMANU Ovako ponašanje nećemo tolerisati, pokrenuti su disciplinski postupci

14:46 | 25-04-2024

Košarka 0

Evroliga je uzvratila Erginu Atamanu i KK Panatinaikos, koji su bili oštri u izjavama i kritikama posle poraza od Makabija na startu plej-ofa

Ergin Ataman
EPA-EFE/L. Rico

Nisu se Grci pomirili sa porazom, objavili su i jedno kontroverzno saopštenje. 

Sada je stigao odgovor, saopštenje prenosimo u celosti.

- Košarkaška Evroliga želi da izrazi svoje razočarenje zbog javnih izjava gospodina Ergina Atamana, glavnog trenera Panatinaikosa, i samog kluba, kao i zbog drugih događaja koji su se desili nakon 1. utakmice plej-ofa Evrolige.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Ovakvi postupci i izjave su u punoj suprotnosti sa zajedničkom stavom Košarkaške Evrolige, Upravnog odbora Evrolige, Udruženja igrača Evrolige i Unije košarkaških trenera Evrolige , od 15. aprila 2024. godine, jer stvaraju nepotreban i neopravdan sukob. Ove četiri organizacije, koje predstavljaju svoje klubove članice, trenere, igrače i zvaničnike, obavezale su se da spreče ovakve stvari.

OPASNA GLAVOBOLJA ZA PEŠIĆA Reprezentatiavac Srbije jezivo pao, cela nacija je zabrinuta

Izjave trenera Atamana namerno su obmanjujuće i netačne – daju netačnu analizu igre i pažljivo odabranog broja momenata, to je pokušaj da se dovede u pitanje rad i integritet zvaničnih lica, ovo je i vršenje dodatnog pritiska na njih i na organizaciju lige – pokušaji koji očigledno neće dostići svoje ciljeve.

Nažalost, ove izjave nisu predstavljene košarkaškim zvaničnicima Evrolige preko postojećih zvaničnih kanala, koji su uvek otvoreni za trenera Atamana, njegov klub i svaki drugi klub i trenera u takmičenju.

Takvo ponašanje neće tolerisati Evroliga. Disciplinski postupci su već pokrenuti, kao i za događaje koji su u vezi sa treningom koji je trebalo da bude otvoren za medije u sredu, 24. aprila 2024. godine, kada je gospodin Ataman sprečio novinare da obavljaju svoje dužnosti.

Poštovanje Košarkaške Evrolige prema organizaciji, zajednici i nasleđu Panatinaikosa je neupitno, i jednako je poštovanju svih ostalih klubova u takmičenju. Događaji koji su se desili posle prve utakmice plej-ofa Evrolige su u suprotnosti sa principima poštovanja među klubovima, prema organizaciji kojom svi oni upravljaju i vrednostima koje takmičenje ima za cilj da promoviše.

Košarkaška Evroliga ohrabruje trenera Atamana, Panatinaikos i sve druge klubove i pojedince da izbegavaju slične izjave i ponašanje u budućim utakmicama, i da promovišu vrednosti koje predstavlja takmičenje Evrolige, stvarajući pozitivnu atmosferu oko utakmica i slaveći neverovatan trud i radnja na sudu - stoji u saopštenju. 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading