KAKAV TRIO IMAJU TENERIFE Španci obezbedili finale, Spanulis ostao bez trofeja u praznoj Areni

20:21 | 26-04-2024

Košarka 0

Ekipa Tenerifa prvi finalista Lige šampiona.

KK Tenerife, Marselinjo Uertas
FIBA champions league

Šteta što poseta u Areni nije ispratila kvalitet košarke. Najveća hala na Balkanu je bila gotovo prazna u prvom meču polufinala košarkaške Lige šampiona.

A zaista je imalo šta da se vidi. Recimo, trio Tenerifa Kajl Gaj, Marselinjo Uertas i Gjorgi Šermadini koji su odveli špansku ekipu u finale preko Peristerija - 97:93!

Ostao je legendarni Vasilis Spanulis bez trofeja u prvom finalu u kratkoj trenerskoj karijeri. Ipak, veliki je uspeh napravio sa Peristerijem i samim plasmanom na fajnal-for Lige šampiona.

Grčki sastav je dugo pružao otpor favorizovanim Špancima. Čak je i vodio većim delom prvog poluvremena, sve dok sastav Ćusa Vidorete nije preuzeo konce igre u ruke.

Imao je španski tim i dvocifrenu prednost u poslednjoj deonici i na kraju je sigurnom igrom u finišu obezbedio finale protiv boljeg iz okršaja Unikaha - Mursija.

Strašan trio imaju Tenerife. Pomenuli smo trojicu glavnih igrača koji su večeras ubacili čak 82 od 97 poena ekipe! I to na sve na LED terenu na kojem se danas prvi put igralo u Beogradu.

Gaj je postigao 34 uz dobrih 9/17 iz igre, Marselinjo Uertas je i u 40. godini života stigao do 27 poena, devet skokova i sedam asistencija uz fantastičnih 10/16 iz igre! Šermadini je na njihov učinak upisao 21 poen.

Kod Peristerija su se istakli Elajdža Mitru-Long sa 18 poena, bivši igrač Crvene zvezde Džo Regland je ubacio 14, dok je naš Nemanja Dangubić stao na 13.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading