KNEŽEVSKI BEG SA IVICE PROVALIJE Monakova dominacija u poslednjoj četvrtini, Fener pao kada je najmanje trebao

21:40 | 26-04-2024

Košarka 0

Četa Saše Obradovića izjednačila na 1:1 u seriji protiv turskog giganta.

KK Monako
Foto: ATA Images

Bilo je gusto. Zaličilo je da bi Fenerbahče mogao da stigne i do druge pobede i jednom nogom zakorači na fajnal-for Evrolige. Ipak, Monako je pobegao sa ivice, podigao se i na kraju slavio - 93:88!

Plesali su "kneževi" na ivici provalije. Tek zahvaljujući poslednjoj četvrtini su uspeli da preokrenu rezultat i izjednače na 1:1 u seriji koja se sada seli u Istanbul.

Imaće Fenerbahče priliku da na vrućem domaćem terenu sa dve pobede obezbedi plasman na završni turnir u Berlin.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Istina, mogla je četa Šarunasa Jasikevičijusa značajno da se približi tom cilju i večeras. Vodio je Fener sa plus šest na ulasku u poslednju deonicu.

Topio je Monako minus, a onda zahvaljujući ofanzivnom skoku Alfe Dijaloa i poenima Džordana Lojda stekao velikih plus četiri u samoj završnici (89:85). 

Delom ulogu tragičara ima Marko Gudurić. Najpre je promašio za dva poena za minus dva, da bi potom napravio faul nad Lojdom.

Amerikanac je iskoristio nova dva penala i tako stavio tačku na pobedu Monaka. Upravo je Lojd (15 poena) uz Donatasa Motiejunasa (18 poena) bio glavna poluga pobede čete Saše Obradovića.

Kod Fenerbahčea su se istakli Tajler Dorsi sa 25 poena i Skoti Vilbekin sa dva manje. Marko Gudurić je meč okončao sa tek pet poena.

Treći duel se igra u Istanbulu 1. maja od 19.45, a četvrti meč je na programu dva dana kasnije u istom terminu. 

BONUS VIDEO:

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading