U HUMSKOJ OTVORILI ŠAMPANJAC Željko ostaje u Partizanu, a ovo su PET stvari zbog kojih je to dobro

19:30 | 27-04-2024

Košarka 0

Pristalice crno-belih oduševljene produžetkom saradnje.

žoc
FOTO TANJUG/ NEMANJA JOVANOVIC/ bs

Vest dana u svetu sporta je, bez ikakve sumnje, objava da je Željko Obradović potpisao novi, dvogodišnji ugovor sa Partizanom. O ostanku legendarnog trenera se mesecima pričalo, a mnogi su bili pesimisti po tom pitanju. Ipak, stvari su se razvile onako kako su navijači crno-belih želeli.

TO MNOGIMA BODE OČI Obradović progovorio o budžetu i A licenci

O popularnom Žocu se maltene sve već zna. Što i nije čudno, s obzirom na to da pričamo o najtrofejnijem stručnjaku u istoriji evropske košarke, kao i to što već decenijama pravi fantastične rezultate u kojem god klubu da boravi.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Uprkos tome, pokušaćemo da napravimo osvrt na ono što Obradović donosi "parnom valjku" u nadolazećim sezonama. 

KONTINUITET

Kontinuitet je pojava koja se retko viđa u srpskoj košarci. Svi znamo da se treneri često menjaju i bez razloga i bez rezervnog plana. Mnogi smatraju da je prednost Partizana to što Željko Obradović ne bi dobio otkaz ni kada bi ispao iz lige. 

Samim tim, Čačanin ima pregršt vremena da osmisli plan za sledeću sezonu, da napravi strategiju oko dovođenja igrača i, poučen iskustvom iz prošlog leta (slučaj Mirotić), da sprovede svoju ideju u delo.

IGRAČI

Poznato je da je Obradović veoma popularan među igračima, pogotovo inostranim, kojima se zbog slobode, podrške i načina života ne odlazi iz Beograda. Željko im sve ovo omogućava odličnim pedagoškim pristupom, pa nije čudno što ga izabranici obožavaju.

Ovo znači da zahvaljujući njegovom ostanku, postoji veća verovatnoća da se zadrži postojeća ekipa i da se eventualno izvrši doselekcija, kojom bi "parni valjak" postao samo još jači.

NAVIJAČI

Željko Obradović je, jednostavno rečeno, garant da se ispuni dvorana. Poznato je da Partizan u poslednje vreme mnogo novca zarađuje od prodaje sezonskih ulaznica, pa bi se ostankom trenera zadržao "hajp" među pristalicama crno-belih, koji će, vrlo verovatno, i u sledećoj sezoni obarati rekorde po poseti.

ZNANJE

Malo je trenera u Evropi koji znaju više o košarci od Željka Obradovića. Da se slučajno dogodilo da nije produžio ugovor, Partizan bi sigurno morao da pređe "s konja na magarca", pošto na tržištu nema nikoga kvalitetnijeg od popularnog Žoca.

Zapravo, vrlo je moguće da je Čačanin trenutno među top 3 trenera u Evropi (ključna reč TRENUTNO). Naravno, ako gledamo kroz istoriju košarke, verovatno ne postoji veći stručnjak.

EVROLIGA

Možda niste znali, ali jedna konferencijska sala u sedištu Evrolige nosi ime Željka Obradovića. Fascinacija legendarnim trenerom je u Barseloni jaka, što može da se vidi načinom na koji ga veličaju svakom prilikom.

Upravo bi ostanak popularnog Žoca moglo da znači da se održi naklonost elitnog takmičenja na vrhunskom nivou, pogotovo što je on u sjajnim odnosima sa čelnicima, pogotovo Dejanom Bodirogom.

BONUS VIDEO:

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading