JAKA VEST SA MALOG KALEMEGDANA Čović otkrio dokle će biti predsednik Zvezde

17:02 | 28-04-2024

Košarka 0

Predsednik Zvezde govorio na brojne teme.

covic
Marko Metlaš/Alo!

Gostovao je danas predsednik Partizana Ostoja Mijailović u studiju Prve TV, a odmah posle njega i predsednik Zvezde - Nebojša Čović.

Odmah je prvi čovek crveno-belih govorio o lošem odnosu sa kolegom iz suprotnog tabora.

- U košarci sam 55 godina, sa Duškom sam igrao , nisam sreo ovakvu anomaliju... Sve što je radio zasnovano je na prevarama, lažima i obmanjivanjima. Moj rad je poznat, stepen obrazovanja. Bio sam potpredsednik Vlade, predsednik Vlade, prvi čovek KSS, u privredi, košarci... Ne mogu da budem sa ljudima koji ne drže do reči, niti da sedim sa 'elementarnom nepogodom'. Moj odnos sa Duškom Vujoševićem i Predragom Danilovićem je bio takav-takav, a ovaj odnos sa sadašnjim predsednikom Partizana nadam se da će uskoro da se završi.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Otkrio je Čović i da danima nema mira.

- Ni ja ni moja supruga ne možemo da živimo danima, jer nas maltretiraju na telefonima. Nemam društvene mreže, ali da li iko vređa njegovu suprugu.

Otkrio je predsednik Zvezde i klupske ciljeve do kraja sezone.

- Osvajanje ABA lige. Naša neuspešna sezona je nečija uspešna. Osvojili smo Kup, prvi smo u ABA ligi posle prvog dela. Nismo uspeli u Evroligi, bilo je naših grešaka, što nikada nismo krili, kao ni budžet koji je mnogo manji od nečijih. Mi ne lažemo, nemamo razlog da lažemo. Naš cilj je osvajanje ABA lige i Superlige.

Nebojša Čović Alo/ Marko Metlaš
 

Veruje Čović i da bi Srbija mogla sama da oformi profesionalnu ligu.

- Srbija može da ima profesionalnu ligu sa 10-12 klubova. Zabrinut sam kuda ide naša košarka, zbog toga što nam razni evropski klubovi uzimaju našu decu koja sve manje ostaje ovde. Ne možemo da zaštitimo njihov odlazak u Evropu, u NBA, sada deca mogu da upišu srednju školu i dobijaju stopendije za boravak tamo. Nadam se da će FIBA naći rešenje. Naš sistem košarke je srušen, pustimo razne priče koji imaju samo lične interese.

O ulasku Dubaija u ABA ligu.

- Nadam se da će Dubai doprineti da se ABA liga stabilizuje, taj projekat ABA sve više pokazuje da je prevaziđen. Voleo bih da Dubai uđe u ligu i zaustavimo neke parazitske tendencije. Zvezda je, otkako sam tu, svaki put pobedio na terenu i osvojio 23 trofeja. Neki drugi rade kako rade, prave dogovore sa sudijama u Opatiji, u čamcima... Njihovo zamalo plej-in je enormni uspeh, a mi što nismo ušli je katastrofa.

Za kraj, Čović se još jednom osvrnuo na najavu da bi Željko Drčelić mogao da ga uskoro zameni na čelu Zvezde.

- Rekao sam da mislim da smo našli čoveka koji ima energiju i volju da se bori i nastavi ovaj posao. Kraj mog mandata je jun 2026. godine. Zvezda nikada nije bila, niti će biti jedan čovek. Imamo upravu, Skupštinu, jak Upravni odbor, niz uglednih ljudi i borićemo. Da li smo klub koji se samofinansira, nismo. Nama pomaže država i zato hvala predsedniku. Voleo bih da se otvore papiri, da se vide finansije - zaključio je predsednik Zvezde.

 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading