DECO, UGLEDAJTE SE NA JOVIĆA Igranje za Srbiju me učinilo boljim igračem!

20:35 | 29-04-2024

Košarka 0

Nikola Jović igra sjajno ove sezone za Majami Hit.

košarka
AP/ Aaron Favila

 

Srpski reprezentativac bori se da napravi iznenađenje u prvoj rundi NBA plej-ofa i eliminiše prve nosioce Boston Seltikse (1:2).

Krilni košarkaš u doigravanju prosečno beleži 12 poena, 7,7 skokova i 2,3 asistencije.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Razlog za tako dobre igre, prema Nikolinim rečima, leži u činjenici da je proteklog leta imao „vatreno krštenje“ na Svetskom kupu sa selekcijom Srbije.

- Mnogo sam naučio i stekao ogromno iskustvo. Bilo je sjajno igrati na tako visokom nivou. Čini mi se da igrate mnogo čvršće tada. Imao sam sjajne saigrače i samo sam učio. Poseban je osećaj igrati protiv nacionalnih timova – izjavio je Jović.

Nikola je na Filipine stigao posle ne baš sjajne sezone u timu sa Floride.

- Igranje za Srbiju mi je donelo mnogo samopouzdanja. Nisam te sezone igroa mnogo u Majamiju jer sam bio često povređen, ali samo prisustvo Svetskom kupu mi je mnogo pomoglo – rekao je vicešampion planete.

košarka AP/ Aaron Favila
 

Jović kaže da je u ekipu Srbije malo ko verovao, a vratila se kući sa srebrnom medaljom.

- To drugo mesto nam mnogo znači. Pre svega, predstavlja potvrdu koliko su svi naporno radili i koliko smo verovali jedni u druge. Znate, malo ko je verovao u nas, a mi smo se takmičili i shvatili važnost. Godinama nismo osvojili ništa i znali smo koliko bi značilo naciji da je obradujemo. Važno je bilo napraviti dobar rezultat zbog zaostavštine i poruke svima da je ovo zemlja košarke – napomenuo je Nikola, koji je na pitanje da opiše Prvenstvo sveta jednom rečju odgovorio:

- Bratstvo!

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading