VIŠE NIŠTA NEĆE BITI ISTO Miško Ražnatović najavio tektonske promene u evropskoj košarci

23:28 | 29-04-2024

Košarka 0

Vreme promena u evropskoj košarci.

Miško Ražnaotivć
Marko Metlaš

Velike promene će se dogoditi u evropskoj košarci već naredne sezone ulaskom Dubaija kako u ABA ligu, tako i u Evrokup. Međutim, prema rečima poznatog košarkaškog agenta Miška Ražnatovića to neće biti sve.

Kako je on istakao na gostovanju u emisiji "U obruču" na Areni sport, ideja je da u dogledno vreme u evropsku košarku uđu i Rijad i Doha, kao i Abu Dabi?!

- Evropska košarka ima mnogo problema i ako uspemo da uključimo Abu Dabi, Rijad i Dohu, da to može da bude vetar u leđa ozbiljno posrnuloj evropskoj košarci. Imaće izuzetan budžet za Evrokup i ABA ligu. Putovanja kao putovanja nisu toliko komplikovana, to uradite jednom. Lakše je doći tamo nego na Tenerife ili Gran Kanariju. Igračima će biti teže, ali uz adekvatnu finansijsku nadoknadu, verujem da će to pregurati.

Napominje Ražnatović da Dubai neće već naredne sezone angažovati velike evropske zvezde.

- Neće to biti u prvoj godini na tom nivou. I oni, a i svi mi bi trebalo da budu zadovoljni da se to utemelji. Da taj klub postoji, da se igra, rezultat malo bolji, malo lošiji, da dođe publika, da zaživi.

Ono što je najpoznatiji evropski agent najavio je spajanje FIBA Lige šampiona i Evrokupa u jedno takmičenje od sezone 2025/2026.

- Ne mislim da će u Evroligi doći promena. Objedinjavanje dva takmičenja koja su prilično sličnog nivoa. Mislim da će 2025/26 biti jedno takmičenje i onda bi to moglo biti dobro. Unikaha bi pobedila razigrani i rastrčani Pariz. Unikaha je pravi evroligaški tim. Sponzori, rotacije...

Za kraj je istakao da mu je drago da je najkorisniji igrač Lige šampiona bio nekadašnji igrač Mege - Kendrik Peri.

- Drago mi je što je MVP bio neko koga je Mega vratila na parket (op.aut) Kendrik Peri. Da ne kažem kao polu-invalid. Kendrik Peri je došao, ali je Dejan Milojević rekao da ga sačekamo i ostavimo u timu - zaključio je Ražnatović.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading