PAO DOBIO DRAMU I VRATIO BREJK Makabi pao u "Pioniru", sve se rešava u Atini

22:52 | 02-05-2024

Košarka 0

Košarkaši Panatinaikosa pobedili su u Pioniru Makabi sa 95:88 i tako izjednačili u seriji na 2:2

Evroliga

Izabranici Ergina Atamana su tako vratili brejk, pa će odluka o novom učesniku Fajnal fora pasti u Atini.

Utakmica je bila neizvesna od početka do kraja, igralo se na koš više, a na odmor se otišlo sa minimalnim vođstvom Makabija (50:49).

Gosti su bili bolji u trećoj četvrtini i u poslednjih 10 minuta ušli su sa plus pet (74:69). Makabi je preuzeo vođstvo serijom 9:0 na startu četvrte deonice, a šest minuta pre kraja bilo je 82:75 za "ponos Izraela". Posle vođstva Makabija 88:85 na tri minuta do kraja usledila je serija Panatinaikosa 10:0, izraelski klub nije poentirao u poslednja tri minuta.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Lorenco Braun je bio najefikasniji u Makabiju sa 17 poena, Tamir Blat i Bonzi Kolson su dali po 14, Džoš Nibo 12 a Džon Dibartolomeo 10. Povratnik u tim, oporavljeni Vejd Boldvin, dao je tri poena za nešto više od sedam minuta na terenu.

Kendrik Nan je predvodio Panatinaikos do pobede sa 27 poena, Kostas Slukas je dao 20, Matijas Lesor 17, a Kontantinos Mitoglu 13.

Utakmicu u beogradskoj dvorani "Aleksandar Nikolić" posmtrao je i trener Partizana Željko Obradović koji je sa Panatinaikosom pet puta osvajao Evroligu.

Na zvaničnom sajtu Evrolige piše da se peti, odlučujući meč, igra u nedelju u Atini. Fajnal for se igra u Berlinu od 24. do 26. maja, a za sad je samo branilac titule Real obezbedio učešće u završnici Evrolige. 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading