SA DALASOM NEMA ŠALE Lokomotive Dončić i Irving odveli Maverikse u polufinale konferencije

07:25 | 04-05-2024

Košarka 0

Naredni izazov za Dalas, najbolji tim Zapada - Oklahoma.

Luka Dončić
AP Photo

Fantastičnu odbranu su igrali košarkaši Los Anđeles Klipersa tokom gotovo čitave serije sa Dalasom, ali su na sve imali odgovor fantastični Luka Dončić i Kajri Irving koji su odveli Maverikse u polufinale Zapada.

Uspeo je tim iz Teksasa da sve reši na domaćem terenu. Slavio je sa 114:101 i tako zakazao seriju sa Oklahomom!

Prave lokomotive su bili Slovenac i Amerikanac za kojeg nema mesta u reprezentaciji za Olimpijske igre?! 

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Bio je nedavno Irving ironičan zbog toga. Sa razlogom. U izuzetnoj je formi i može se reći da će Srbija imati dosta sreće što neće morati da brine i o njemu.

Sasuo je Irving u koš Klipersa 30 poena. Trojke je gađao 5/9. Driblinzima je izluđivao čuvare, kao Pi Džej Takera u ovoj situaciji:

Imao je svesrdnu pomoć u Dončiću koji je na 28 poena dodao i 13 asistencija uz sedam skokova. Nisu išle slovenačkog asa trojke (1/10), međutim doprineo je pobedi na puno drugačijih načina.

Klipersi su zaista pružili maksimum u seriji. Em je Kavaj Lenard češće bio povređen nego zdrav, em veterani Džordž, Harden i Vestbruk (svi preko 33 godine) nisu mogli da izdrže ovakav tempo.

Otuda je Norman Pauel bio najefikasniji kod tima iz Los Anđelesa sa 20 poena. Jako dobar doprinos je dao i Ivica Zubac sa dabl-dablom od 17 poena i 11 skokova.

U drugom meču u noći za nama, Orlando i Klivlend će igrati majstoricu! Trenutno je 3:3 u seriji i to zahvaljujući pobedi Medžika od 103:96.

Pitanje ko će na megdan fantastičnom Bostonu u polufinalu Istoka biće rešeno sutra od 19 časova u evropskom terminu.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading