KAKAV ŠOK ZA CRVENO-BELE Zvezda ostaje bez Topića za eventualno finale ABA lige?!

08:26 | 04-05-2024

Košarka 0

Crveno-beli bi mogli da budu ozbiljno hendikepirani...

Nikola Topić
Foto: ATA Images

Samo što se Nikola Topić vratio na parket i što je Crvena zvezda dobila ogromno pojačanje u njemu, za eventualno finale ABA lige bi mogla da ostane bez talentovanog plejmejkera?!

O čemu se radi? Naime, 18-godišnji košarkaš je dobio poziv iz Amerike za takozvani "draft kombajn" gde će mladi igrači da se predstave klubovima u pogledu veština, treninga, medicinskih testova i mnogo drugih stvari.

Na neki način je to svojevrsna audicija da se zainteresovani timovi što bolje upoznaju sa mladim igračima koje planiraju da draftuju.

Topić je jedan od 78 igrača koji su dobili takav poziv, a zanimljivo je da se u istom predviđa da će Srbin na draftu zauzeti između drugog i šestog mesta.

Kako se "draft kombajn" održava od 12. do 19. maja u Čikagu i kako je izuzetno mala verovatnoća da košarkaš Zvezde propusti isti, to znači da će Janis Sferopulos morati da se snalazi bez njega u potencijalnom finalu ABA lige.

Naravno, prvo crveno-beli moraju da upišu još jednu pobedu protiv Mege, ali je već sada poznato (ako ne bude bilo novih promena, mada su i za to verovatnoće - male) kada će se igrati finale regionalnog takmičenja.

Prvi duel finala je planiran za 13, drugi za 15, a treći za 19. maj. Dakle, sve termini kada bi Topić trebalo da bude u Čikagu.

Dalje, potencijalna četvrta utakmica je prema rasporedu 21. maja i malo je verovatno da bi 18-godišnjak bio spreman da zaigra samo dan posle povratka iz Amerike.

Eventualno bi Topić mogao da bude spreman za majstoricu, 25. maja, ali je do tog trenutka zaista puno nepoznanica.

Uglavnom, kako sada stvari stoje mogla bi Zvezda ozbiljno da bude hendikepirana u borbi za titulu regionalnog prvaka i plasman u Evroligi.  

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Tagovi:

Komentari(0)

Loading