"Ako ne plaćate igrače, NE MOŽETE DA DOVODITE NOVE" Poznati košarkaš se setio primera Kampaca i Zvezde

15:50 | 05-05-2024

Košarka 0

Boštjan Nahbar, izvršni direktor ELPA, izjavio je da primećuje napredak u tretmanu igrača u Evroligi.

ata
ATA Images

ELPA, Udruženje igrača Evrolige, aktivno se bori za prava svojih članova, a trenutno su u toku pregovori o novom sporazumu sa Evroligom.

"Mislim da smo već ovih prvih godina mnogo napredovali, posebno u rešavanju problema neplaćanja. S druge strane, imamo drugi sistem lekarskog mišljenja, što je veoma važno i igrači ga koriste. Popravili smo standarde u svim klubovima, i u medicinskim delovima, a takođe smo postavili pravila o dužini predsezone, koliko i kada možete da trenirate.

Sezona evroligaša je veoma teška jer igra na dosta utakmica. A sada razgovaramo sa Evroligom o tome kako da rastemo zajedno, iako kada počnete da pričate o novcu, sve košta više'', kaže Nahbar.

KK Crvena zvezda Foto: ATA Images
 

SADA JE SVE JASNO Giedraitis otkrio da li napušta Zvezdu na kraju sezone

 

Nahbar je dao izjavu za španski list ''Mundo Deportivo'', ističući važnost finansijske stabilnosti klubova Evrolige kako bi se redovno i na vreme isplaćivale plate igračima.

"Mislim da smo minimizirali problem. U sadašnjem sistemu, ako ne plaćate svoje igrače, ne možete da potpisujete nove. To se desilo u slučaju Crvene zvezde i bilo je prilično značajno jer je uticalo na Kampaca, ali to tako funkcioniše“, objasnio je Nahbar.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading