Trener Efesa se ponovo osvrnuo na NEVEROVATNU UTAKMICU PROTIV ZVEZDE: Nismo bolji za 45 razlike!

16:28 | 06-05-2024

Košarka 0

Bio je iskren.

Tomislav Mijatović
Printscreen

Košarkaši Anadolu Efesa učestvovali su u plej-in turniru Evrolige, osvojivši deveto mesto u poslednjem kolu pobedom nad Crvenom zvezdom.

Turski tim, dvostruki uzastopni osvajač Evrolige iz 2021. i 2022. godine, trijumfovao je nad Crvenom zvezdom sa velikih 100:55, osiguravši svoje mesto u doigravanju ovog elitnog takmičenja. Međutim, poraženi su kod kuće od Virtusa, što ih je sprečilo da se plasiraju u četvrtfinalne serije Evrolige.

Trener Efesa, Tomislav Mijatović, ponovo je komentarisao ovu utakmicu za "Basketball Sphere".

SADA JE SVE JASNO Javio se Panterov menadžer i otkrio da li kapiten napušta Partizan

– Nemam poseban komentar jer se takve utakmice jednostavno dogode u košarci. U jednom trenutku, susret se prelomi i ode u neku nerealnu sferu. Nismo mi bolji od Crvene zvezde za 45 razlike. Nismo ni planirali da pobedimo s velikom razlikom. Samo smo hteli plasman u doigravanje. Ponekad utakmica krene u smeru, u kojem rival promaši nešto što inače ne bi, mi postignemo nešto izvanredno i tako se stvori takvo veče s objektivno nerealnom razlikom. Nikome u našem krugu ljudi nije bio fokus stvarati razliku, već samo pobediti utakmicu. Radost zbog pobede bila je ono što nam je bilo važno – rekao je Tomislav Mijatović u intervjuu za portal "Basketball Sphere".

Mijatović je dugi niz godina sarađivao sa Vasom Micićem, o kome ima samo reči hvale.

– Pre nego što je otišao u NBA ligu, govorio sam da je Vasa definitivno NBA igrač. Dominirao je Evropom, ali je svake godine napredovao i razvijao se, i nije me iznenadilo što je odmah po dolasku u NBA počeo da pokazuje šta sve može. Kompletna je figura, kako fizički, tako i mentalno. Može da igra u NBA ligi u skoro svakom timu na način na koji taj tim čini boljim. To mi je lično veoma drago i jako sam srećan zbog njega. Naravno, uveren sam da će sledeće godine samo nastaviti da napreduje i da ide ka vrhu, jer je igrač sa takvom košarkaškom inteligencijom, znanjem i prepoznavanjem igre, Bože zdravlja – rekao je o Miciću trener koji je dugo imao priliku da sa njim direktno sarađuje.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

 

Komentari(0)

Loading