ON ĆE BITI BUDUĆI AS Andrej Stojaković otkrio na čemu najviše radi sa Peđom

16:49 | 06-05-2024

Košarka 0

Sve je predodređeno za uspeh.

Andrej Stojaković
Profimedia

Noseći prezime "Stojaković" u svetu košarke nije lak zadatak, a mladi Andrej Stojaković (201 cm) otkriva da ljudi automatski pretpostavljaju da je i on šuter zbog svog oca, legendarnog košarkaša Predraga Stojakovića.

Andrej, star 19 godina, nedavno je prešao iz Stenforda u Kalifornija Golden berse, a očekuje se da će se prijaviti na draft 2025. godine.

"Moj trener Vil Li je iz Zaliva (oblast Kalifornije), dobar je prijatelj sa Filom Hendijem. Više radimo na onim stvarima koje se izvode tokom meča, u punoj brzini. Radimo svaki dan. Sa ćaletom je jednostavno – radićemo na finti šuta uz ‘jab step’, bez šuta, oko deset minuta, i to je vežba”.

GOTOVO Doživeo tešku povredu, pa produžio ugovor sa Megom

“Jednom kad znaju da si šuter… To za mene misle samo zbog mog prezimena, a onda ja to koristim kako bih išao na prodor, protiv igrača koji su atlete – do kraja na polaganje ili bih šutnuo posle naskoka, to vežbam. Sa tatom uglavnom radim na fundamentima – daje mi da uradim 100 ‘jab step’- ova. Da budem spreman za takve stvari – kada ruka rivala nije dignuta, ali moram da budem spreman i da šutnem posle finte i nakon što rival proleti, da to bude isti šut”, dodaje Andrej.

Njegov otac, Predrag Stojaković, poznat je kao legenda srpske košarke i Sakramento Kingsa, osvajač evropskih i svetskih titula, kao i NBA prvak sa Dalas Meveriksima.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading