POVRATAK JUNAKA NACIJE Boriša Simanić počeo da trenira!

22:29 | 06-05-2024

Košarka 0

Sjajne vesti.

ata
ATA Images

Svetsko prvenstvo u Manili je daleko iza nas, reprezentacija Srbije je osvojila srebrnu medalju i svi su bili presrećni što je bilo tako. Ipak, čitav nastup nacionalnog tima je mogla da obeleži tragedija, koja se, srećom, nije dogodila.

ISPOVEST BORIŠE SIMANIĆA Otkrio sve o drami sa bubregom: Nije mogao da izdrži bol

Boriši Simaniću je bio ugrožen život posle udarca koji je dobio od Nunija Omota. Kasnije mu je zbog toga odstranjen bubreg, što je na neki način povezalo "orlove" i pomoglo da se unapredi timska hemija.

Nekoliko meseci kasnije, krilni centar se vratio treninzima, a u razgovoru tokom snimanja podkasta "Alesto" je otkrio ovu informaciju:

- Sada, trenutno, sam stvarno odlično, počeo sam i da treniram. Nekih više od mesec dana već radimo i zasad se osećam fenomenalno. U početku smo radili samo u teretani, da mišiće vratimo u funkciju, jer su bili zamrli skroz, ništa nisam smeo da radim sedam-osam meseci, zbog tih nalaza i svega, da se to očisti i onda sam krenuo da radim. U početku je to bila teretana, a onda smo iz nedelje u nedelju podizali intenzitet i pre nekih sedam do deset dana sam počeo i da šutiram.

Kako izgledaju treninzi?

- Treniram sa Stefanom, on je bio sa nama u reprezentaciji, pomoćni kondicioni, on je posvećen stvarno, radi odlično. Kako izgleda trening? Uzme se pulsimetar, stavimo ga i onda gledamo tokom celog treninga kako se kreće puls. Ne smemo ni da preterujemo u početku, jer sam na traci odradio neka trčanja, brzu šetnju, digli smo puls na 150, 160 to je bilo sve u redu, tako im je pokazalo i rekliu su to je to, ideš do ovoga i na treningu, ništa preko toga. Sve ide preko doktora Gage Radovanovića.

BONUS VIDEO:

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading