"JOKIĆ ZASLUŽENO MVP" Javio se poznati srpski košarkaš i otklonio sve dileme

16:10 | 09-05-2024

Košarka 0

Nekadašnji reprezentativac Srbije Aleksandar Rašić izjavio je danas da je košarkaš Denvera Nikola Jokić zasluženo proglašen za najkorisnijeg (MVP) igrača NBA lige.

app
AP Photo/David Zalubowski

Jokić je prošle noći treći put osvojio ovo laskavo priznanje u poslednje četiri godine i postao tek deveti igrač sa tri ili više MVP priznanja.

"Mislim da ovo nije iznenađenje. Iznenađenje je to što nije bio MVP četiri puta u četiri sezone. Svi znamo kako mu je oduzeta zaslužena MVP titula prošle sezone. Mislim da su dosta lobirali i ove godine da ne bude. Međutim, momak na neviđenom nivou igra u kontinuitetu nekoliko godina, zasluženo i očekivano je dobio priznanje", izjavio je Rašić za Tanjug.

Ispred Jokića su Karim Abdul-Džabar (6), Majkl Džordan (5), Bil Rasel (5), Vilt Čemberlen (4), Lebron Džejms (4), dok isto po tri imaju Mozes Meloun, Leri Bird i Medžik Džonson.

JAVIO SE SELEKTOR Svetislav Pešić govorio o Nikoli Jokiću: Ove sezone, za razliku od prethodnih...

"Za mene je Jokić jedan od najboljih Evropljana svih vremena, koji su se pojavili. On takve igre pruža na najvišem nivou u NBA ligi da ulazi u krug velikana, koji su ikada igrali košarku. Mislim da mu nedostaje još koja titula da bi se merio sa Majklom Džordanom i Lebronom Džejmsom, ali ima još dovoljno godina da uzme još koju MVP titulu i titulu sa ekipom", dodao je Rašić.

On je istakao da će Jokić u narednoj sezoni morati da pojača dominaciju.

"Mislim da su svi s nestrpljenjem očekivali da se pojavi neki dominantan igrač, kao što je Entoni Edvards. Mislim da će kampanja biti usmerena da Edvards osvoji MVP trofej. Jokić će sigurno morati, ne znam kako, ali na neki način da pojača tu svoju dominaciju. Svestran je, igra pod košem, igra spolja, vidi ceo teren, povezuje ekipu na način na koji drugi igrači to ne mogu da urade. Ako Denver bude osvajao titule, neće moći Jokiću ništa da urade. Biće mu sve teže i teže iz godine u godinu, pogotovo što dolazi iz Evrope, iz jedne male Srbije, a ne iz Amerike", naveo je nekadašnji srpski košarkaš.

On je izrazio nadu da će Jokić igrati za Srbiju na Olimpijskim igrama u Parizu.

"Ja se nadam da će igrati za Srbiju i biti u ekipi protiv američkog tima. To mu možda nedostaje da bude jedan od najvećih igrača ikada i da sa reprezentacijom osvaja medalje. Želeo bih kao navijač, trener, nekadašnji sportista da ga vidim u nacionalnom dresu. Mislim da sa njim u timu možemo da osvojimo zlato. Njemu kao igraču nedostaje nekoliko medalja sa reprezentacijom da bude jedan od najvećih ikada", zaključio je Rašić.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading