ZICER ZA ZVEZDU Partizan dolazi s 0:16!

06:30 | 13-05-2024

Košarka 0

Crveno-beli poslednji put izgubili derbi na svom terenu u ABA ligi u aprilu 2015.

košarka

Zvezda večeras (20.30, Arena Premium 1) dočekuje Partizan i ima, gledajući tradiciju, zicer za vođstvo u finalnoj seriji plej-ofa ABA lige.

Crveno-beli, naime, za sobom imaju niz od 16 pobeda na svom terenu protiv najljućeg rivala u regionalnom šampionatu. Poslednji put su izgubili u aprilu 2015. godine. I kladionice veruju da je domaćin bliži pobedi - 1,52 je kvota na keca, 2,50 na dvojku.

Večiti započinju treću vezanu seriju borbe za prvaka Jadrana. Lane je Partizan osvojio titulu s 3:2, a prethodne sezone Zvezda istim rezultatom u pobedama.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Kaboklo: Jago i ja nismo više bliski

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Zvezdin plej Jago dos Santos i Partizanov centar Bruno Kaboklo, saigrači u reprezentaciji Brazila i prijatelji, prvi put igraju za šampiona ABA lige.

- Sad i nismo toliko bliski. Nismo se dugo videli, ni razgovarali previše. Fokusirani smo na ove plej-of serije. Tako je bolje. Pričaćemo kad se završi - rekao je Kaboklo za „Meridian sport“.

Drugim rečima, nije bilo brejka u finalu, što dovoljno govori koliko je značajan domaći teren. Stoga i ne čudi što su na Malom Kalemegdanu odlučili da crno-bele dočekaju u dvorani „Aleksandar Nikolić“, a tako će biti i prekosutra u drugom susretu.

Finalna serija se, podsećamo, igra na tri pobede. U trećem meču Partizan će biti domaćin u Areni, kao i u četvrtom ukoliko bude potrebe. Zvezda bi bila domaćin eventualne majstorice, ali u kojoj dvorani, o tom - potom...

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading