MOŽE DA BUDE NEŠTO, ALI I NIŠTA Sferopulos: Obradović je jedan od najboljih u istoriji

22:50 | 15-05-2024

Košarka 0

Crveno-beli pred titulom

Janis Sferopulos
Alo/ Marko Metlaš

Trener košarkaša Crvene zvezde Janis Sferopulos rekao je posle pete uzastopne pobede nad Partizanom u svim takmičenjima, a druge u finalnoj seriji plej-ofa ABA lige (80:73) da je prednost 2:0 nešto, ali i da može da bude ništa ako ekipa ne bude imala pravi pristup u nastavku serije.

- Čestitam mojim igračima na tome kako su igrali. Mislim da smo zaslužili pobedu, jer u odnosu na prvu utakmicu igrali smo bolju odbranu, a napad je bio skoro isti. Kao što su svi videli u prvom poluvremenu imali smo dva- tri puta razliku od 6-7 poena, ali zbog ofanzivnih skokova Partizan je ostao u utakmici. To nam je bio problem. Pričali smo o tome na poluvremenu i to smo regulisali u drugom poluvremenu - rekao je Sferopulos na konferenciji za medije.

Malo po malo, došli smo do sigurne razlike, koju smo držali do kraja i pobedili, dodao je grčki trener.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

- Čestitam navijačima na atmosferi na obe utakmice, za mene je veoma važno da ništa nisu bacali na teren i čestitam im na tome. Dva nula je, to je nešto, ali može biti ništa. Ako stanemo ovde nemamo pravi mentalitet, ali igrači su veoma iskusni i znaće kako da reaguju.

Novinari su pitali Sferopulosa da li je svestan da je jedan od retkih trenera koji je pet puta u nizu savladao ekipu Željka Obradovića.

- Pre svega želim da kažem da je Obradović jedan od najboljih trenera u istoriji košarke, ne samo u Evropi. Brojevi su za novinare, razmišljam samo o tome kako ćemo se spremiti da igramo sledeću utakmicu u Areni - dodao je Sferopulos.

Zvezdin trener naglasio je da zadovoljan izdanjem ekipe.

- Kao što sam rekao, igrali smo bolje sad nego u prošloj utakmici. Bili smo manje nervozni, tada smo bili više nervozni. Danas smo igrali bolje. Svaka utakmica je drugačija od prethodne, to sam rekao ranije i to ću reći za sledeću, svaka naredna utakmica je teža - zaključio je Sferopulos.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading